Tuesday, June 14, 2022

Vihma sajab

Täna on vihma sadanud kohe terve päeva. Olen saanud natuke rohkem laiselda kui mõnel teisel päeval. Tegelikult pidi täna meil olema teises järve otsas Haani miihhi ja Haanimaa festivaliga talgupäev, kuhu mina lubasin supi teha. Tänu vihmale lükkus talgupäev edasi. Päris käed rüpes ka ei istunud, maalisin Haanimaa festivali maitseelamuse kinkelaua ning tegin natuke siin ja natuke seal aga kõige ilusam oli verandatoas vihmamuusikat kuulata ning päevikut kirjutada. Vahepeal lihtsalt olema neid natuke laisklemise ja mõtisklemise päevi.
Pojengiaias läks eile õitsema kauaoodatud Himaalaja pojeng, mis on looduslik liik India põhjaosast ning on aedades haruldane (Paeonia emodii). Õis on nii lihtne, tagasihoidlik ja kaunis, õrna lõhnaga. 
Teine õitseja on õrnalt roosakas Varajase pojengi väga väga vana sort Mutabilis Plena. Selle pojengi varajane täidisõieline punane sort on paljudes Eestimaa aedades aga roosad ja valged sõsared on samuti küllalt haruldased. Mina sain selle Läti pojengikasvatajalt osta ja õitseb ta enne punast Rubra plena sorti, mis on ka kohe-kohe õitsema minemas. Kuid õienuppe on küllaga ja on mida oodata.
Himaalaja pojeng Paeonia emodii
Lupiinid õitsevad
Kohe on avanemas Varajane pojengi väga vana sort Rubra plena
Pojengiaed tulbid õitsenud ja pojengid alustavad tasapisi
Kasvuhoone hakkab ka juba looma, salat ja till on juba omal võtta, ka maasikaid on saanud ampsata
Üks viimaseid tulpe
Himaalaja pojeng õitseb Anni peenras
Varajajase pojengi sort Mutabilis plena

No comments:

Post a Comment