Thursday, July 24, 2014

ÜMBER UHTJÄRVE JOOKS 2014

Eile toimus Uhtjärve jooks, mis algas ja lõppes Nõiariigis. Kuigi meil olid eile grupp loodusmatkajaid Prantsusmaalt, saime oma töö nii organiseerida, et läksime suurema osa perega Uhtjärve jooksule. Mina läksin kepikõnnile, Ahti ja meie sõber Aigar põhijooksule, Merli noortejooksule, mis oli pool ringi ja Johann läks mudilaste jooksule. Miia oli meil kaasas, kes vaatas vahepeal Johannile järgi.
Ring oli põnev, mitte mingeid asfaltteid ega kruusateid, vaid tõelisi väikesei ebatasaseid rajakesi kohe järve ääres. Raja tähistas Eesti tuntud luulemees Contra, kes elab sealkandis. Kuigi rajal oli ka jooksjate poolt väikeseid möödapanekuid ja suur osa jooksjaid said herilaste käest sutsata oli jooks ütlemata tore ja nagu Aigar Piho lõpuks ütles, et kindlasti jääb see jooks meelde.
Minul oli mõnus mõtteid mõlgutada selle ajani kuna jooksjad mulle järgi jõudsid, siis läks kõndimine tunduvalt raskemaks, kuna kõndisin siis kõrval heina sees, et anda jooksjatele seda ainukest rada. Lõpuks olin väga rõõmus, et sai ennast ületatud (distantsi pikkus ligikaudu 10 km)
Merli jooksis noorte 5 km distantsi, sai herilaste käest sutsata, jalg oli ära hõõrdunud aga oma vanuseklassis sai 8 koha.
Ahti ja Aigar jooksid koos, said herilaste käest sutsata aga olid mõlemad rõõmsad finišis, käisid võistlejatele köetud saunas ja olid päris rahulolevad.
Johanni jooks oli kõige viimasena, tema kukkus alguse saginas kruusa peale maha, käsi oli verine aga ei teinud sellest väljagi nagu tõeline mees. Lõpuks sai ta loosiauhinnana Contra Tugitoolitšempioni eined raamatu, mille üle oli tal väga hea meel.
Nõiariik, kus kõik algas ja lõppes oli ka väga kena koht koos paljude spordiväljakute, nõiamajakeste, saunade, hea toidu ja põneva suveniiripoekesega.
Tagasiteel lapsed laulsid ja kõigil oli hea meel. Rohkem pilte eilselt jooksult  http://lkylli.zenfolio.com/p648545401
Homseni!

Lastejooksu start

Aigar ja Ahti lõpetavad (Võrumaa spordiliidu foto)

Merli lõpetab jooksu (Võrumaa Spordiliidu foto)

Johanni rõõmus lõpuspurt (Võruma Spordiliidu foto)

Johann peale jooksu diplomiga laste mänguväljaku juures

Kuju Nõiariigis

Armas meenetepood Nõiariigis

Vaade Vaskna turismitalule 24.07.14

Vaade Suurele Munamäele 24.07.14

No comments:

Post a Comment