Thursday, September 15, 2011

Tuulised päevad

Ilus sügis ei ole ainult värviliste lehtedega klantspilt vaid mõnikord ka jõuliselt mässav sügisilm. Ka tuul võib olla huvitav ja lummav aga ikkagi oma turvalisest kohast.
Meie magamistoas ei ole ikka veel sooja suve järel akent ees. Võtsime selle eest suve alguses, panime ette sääsevõrgu ja väga mõnus magada kuni siiamaani. Suurte tuultega eriti mõnus, kuuled kuidas tuul puhub, ulub, raputab ja teeb igasugu trikke. Kui panen lõuna ajal meie pesamuna Johanni magama, on kerge teda tekki peale meelitada. Räägin tuulepoiste tööst ja sellest, et teki all ei pane ta meid tähelegi. Kuulame kahekesi tuule häält mõnusalt jahedas toas ja uni ongi kohal ja mitte ainult Johannil vaid minul ka. Väga raske on ennast sealt mõnusast pesast välja sundida ja midagi igapäevast ja asjalikku teha, nagu näiteks koristada, pesta pesu ning teha õhtusöök valmis.
Üldse on mõtted kuidagi hajevil ja haarad natuke siit ja siis natuke sealt. Mulle tundub, et terve Eestimaa käib seenel ja teeb huvitavaid seenetoite. Rõuges oli põnev seenenädal ja kogu nädala oli väljas seenenäitus. Käisime lastega seenenäitusel, kuulasime ka muusikat ning ostsime Silvi Kohu väga huvitava seeneraamatu "Mida teha seentega". Müüjaks autor ise ja saime ka pühenduse sisse, mina julgeks seda raamatut küll kõigile soovitada. Ei ole aga kusagilt kindlat vastust saanud, kas tõmmuriisikas on ikka hea söögiseen, või on tal imelikud kõrvalmõjud nagu eelmisel aastal "Eesti Ekspressist lugesin". Kui teadjate käest küsisin, siis nemad kinnitasid, et hea söögiseen, mis ta maitselt tõesti on.
Peale seenenäitust läksime Rõuges Ööbikuorgu, saime veel viimast päeva sellel sügisel külastada Ööbikuoru keskust, kõik lapsed said oma õnneloosid osta ja olid oma ilusate lillepottide ja riidest koti üle väga õnnelikud ja mina Ivar Jõgeda kunstnikukäega tehtud lõikelaua üle.
Sellel suvel valmis Rõuges Linnamäe äärel viikingiteaegne muinasmaja, mida tahtsime oma silmaga üle vaadata ja käega läbi katsuda. Väga põnev maja, mis valmis moodsaid tööriistu kasutamatta ja vanaaegseit töövõtteid kasutades. Kel rohkem huvi saab lugeda www.muinasmaja.edicypages.com
Suurel külakiigel Tindioru serval oli mõnus kiikuda ja mõtteid mõlgutada.
Tahaks nii palju ette võtta, meisterdada, kirjutada, kaunistada, joonistada aga see sabast kinnisaamine on raske. Täna tegin ühele armsale kaisukarule triibuseeliku selga ja vaatasin  vana suusavõistlustel saadud puukausi, kuhu ma tegin lillekesed peale, sest ka tema oli ära väsinud, üle ja õlitasin ära.
Nüüd läheb mul küll kiireks, sest pean Johannile rattaga Haanjasse lasteaeda järgi minema. Ta käib poole päeva kaupa teiste lastega mängimas ja kõigest toredast osa saama,mida lasteaias pakutakse. Pärast panen fotod ka ülesse, seniks mõnusat tuulist ilma  ja tublisid   tegemisi Teile kõigile.

No comments:

Post a Comment