Eelmisel aastal ostsin Lindora laadalt väga maitsvaid kapsapirukaid, müüja ütles,et Tema vanaema tehtud. See mõnus kapsapiruka maitse meeles, hakkasin ise ka leiutama kuidas kapsapirukat teha. Mina otsustasin teha lahtise piruka, nii lihtsalt ajapuudusel valisin. Järgmine kord teen väikseid pirukaid ka.
Kõigepealt panin kapsad keema vähese vee, soola, suhkru ja maitsepipraga, ka mõned loorberilehed lisasin.
Kapsad parajalt keedetud, nõrutasin nad ära ja praadisin läbi, lisasin võid, praelihaleent (mis oli jäänud eilsest praest) ja majoneesi.
Ajanappuse tõttu kasutasin poest ostetud tainast. Taina laotasin pannile laiali ja määrisin sulatatud juustuga üle ning kallasin pannilt kapsa taigna peale ja pistsin ahju 200 kraadi juures küpsema.
Pirukas ise erilise välimusega ei ole aga maitse oli imehea. Kindlasti katsetan ka väikeste pirukatega ja erinevate tainastega.
Lindora laat, kus ma selle hea piruka ostsin, on kohe-kohe tulemas, 28 oktoobril olge kõik kohal.
See on üks mõnus vana laat, kus müüakse kõiksugu kraami-pirukatest vanakraamini välja.
Meil kohalikud Haani Naasõ ka olid eelmine aasta ja on ka see aasta müümas. Mina saatsin suitsuliha-kapsa karaskipätsikesi, kui ka magusaid karaskipätsikesi, kõigel oli minekut. Mis ma see aasta teen, ikka kapsapirukaid...
Homme rahvusvaheline kaisukarupäev. Tahtsin ka ühe armsa kaisukaru teha, kuidagi erilise ja teistsuguse kui tavaliselt. Ja tuligi nii eriline, ainult et mitte eriti kaisukaru moodi, lastele meeldis väga.
kapsapirukas |
sügisesed saialilled |
minu kaisukaru |
Lindora laadal on ka loomi olnud, siin meie jänkud |
kaisukaru näitus |
No comments:
Post a Comment