Wednesday, October 15, 2014

KOOLITUSEL PÕLTSAMAAL

Täna osales Ahti Hoonete Energiatõhususe koolitusel Carl Schmidti majas Põltsamaal. Koht kus seminari peeti, oli vana ja väärikas, põneva ajalooga, ning kenasti korras ja hubase sisustusega.
Kui on vaja majutust Põltsamaal, mina julgeks soovitada seda kohta ja loodan isegi võimalusel seal ööbida. Rohkem infot http://www.csmaja.eu/
Suvised külalised rääkisid mulle suure vaimustusega kui kena ja huvitav paik see Põltsamaa on. Kui Ahti koolitusele Põltsamaale registreeris, otsustasin mina ka kaasa minna seda huvitavat kohta vaatama, sest ma polnud seal vähemalt 15 aastat käinud. Hetkel on küll oktoobri keskpaik , aga avastusretk oli hariv ja armas sellegipoolest.
Enne ma ei teadnud, et just Põltsamaal õmmeldi 1884 aastal õnnistatud sini-must-valge Üliõpilaste Seltsi lipp, mis 1918 aastal valiti Eesti riigilipuks. Selle lipu õmbles kohalik käsitööõpetaja Emilie Beermann. Poest, kus kunagi lipukangas osteti, on täiesti olemas ja sal on praegu Muusikakool ja sinna kõrvale on tehtud lipuväljak.
Põltsamaa on tuntud kui roosilinn ja praegu sügisel oli näha veel viimaseid roose õitsemas. Tegin mõnest hilisest roosist foto ja sellega soovime õnne ühele väga kallile inimesele-Margitile, kes loob alati ilu oma ümber.
Homme kirjutan Põltsamaa lossist ja mis seal lossihoovis põnevat tehakse.
Homseni!
Lipuväljak


Pardid jõel ja Roosisaar

Park Põltsamaal

Karl August Hermanni ausammas

Põltsamaa Muusikakool, vanasti oli seal pood kust osteti esimese sini-must-valge lipu kangas



Kaks samblapuud pargis

Carl Schmithi maja, kus toimus koolitus

Hiline roos Põltsamaa roosisaarel Margitile sünnipäevaks

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 15.10.14 Merli tehtud telefoniga

Vaade Suurele Munamäele 15.10.14 Merli tehtud telefoniga

No comments:

Post a Comment