Tuesday, March 29, 2011

Liblikas, vahtramahl ning suured hanged.

Kuna õues on veel täitsa talvine, siis Ahti ja Kristjan koristavad keldrit ja täitsa ilus on juba. Kui nad sea toimetasid, siis ärkas üks liblikas talveunest üles. Miia tõi ta ruttu tuppa ja pani lillede peale, et me teda kõik imetleda saaksime. Imeilus on ta igatahes.
Tõin veel keldrist üles potid liiljasibulatega. Sügisel kinkis üks armas külaline meile liiljasibulaid. Enamuse nendest panin õue mulda. Aga siis tuli mõte,et ka talvel või kevadel oleks liiljaõied ilusad. Pistsin  sibulad potti mulla sisse ja viisin keldrisse.Kaks potti tõin jõulude paiku tuppa ja lootsin Miia sünnipäevaks õiekesi saada , aga võta näpust. Kasvasid ilusad lehed aga õisi mitte. Nüüd tõin kaks potti, mis ma olin kevadeks jätnud üles ja loodan uuesti väga õiekesi näha. Otsad on juba väljas ja nüüd on ainult oodata. Päike igaljuhul paistab kõvasti ja loodan,et see aitab kõvasti kaasa.
Õues ngu ma juba ütlesin särab päike nagu suvel paremate ilmadega aga ümberringi on tõeline talveparadiis tõeliselt aukartustäratavate lumehangedega ja traktor lükkas täna isegi tee lahti.
Johann tunneb ilusast ilmast ja lumest väga rõõmu, sõidab kelguga, sööb igal võimalikul juhul lund ja tatsab niisama ringi. Ahti tegi keldrikoristamisse pausi , pani suusad alla ja tegi päris suure ringi Plaani kanti. Sõida kuhu tahad, kõikjal kannab ja kuldne päike ka kaasas.
Metsajänkud tunnevad praeguste ilmadega väga hästi, sõid meil ühe noore õunapuu ära. Mis teha kui ootad puude kinnipanekuga kuni jänkudeni.
Vaher juba jookseb ja kui maitsev mahl, lihtsalt uskumatu kui magus võib ikka üks puumahl olla.
Mina leidsin ühest Võru kasutatud riiete poest ühe punase villase suurräti, mis oli väga ilusate värvidega. Küll kulunud ja kehvas seisus aga ikkagi ilus. Pesin ta puhtaks ja otsustasin sellest ühe ilusa ja sooja jõuluvaiba teha. Eks näis kuidas see õnnestub.
Kui Johanni magama sain tegin kartulit ja guljašši ning võtsin ruttu pintsli kätte. Ei ole enam nädal aega midagi joonistanud ja üks suur kevadine pilt vajab lõpetamist. Igaljuhul sain sellega juba päris kaugele, ma arvan paar kolm korda läheb veel. Kui Johann üleval, siis on väga raske midagi värvida, sest tema ka tahab siis kaasa lüüa.
Õhtul tegin külaliste ja oma pere jaoks kaerahelbe-päevalilleseemnete-apelsini-kodujuustu küpsiseid. Päris head tulid välja. Peabki rohkem ise küpsiseid tegema.
Vahtramahl tilgub

Keldris ärkas liblikas

Kaerahelbe-kodujuustu-päevalilleseemneküpsised

Liblikas kaunistuseks

Lumehanged kevadel

Tulevane jõuluvaip
Homme Turismiliidu koosolek Väimela Kutsehariduskeskuses ja samal ajal Ökokoolituse ekskursioon Haanjamaale. Võta või jäta, kõik ühel ajal. Kuid homme olen koosolekul, midagi pole teha.

No comments:

Post a Comment