Sunday, March 27, 2011

Rebaseurgu otsimas

Täna on juba pühapäev, ning lapsed lähevad homme kooli. Palju töid tuleb ennem ära teha,et kõik homseks valmis oleks. Riideid pesta, triikida, saunas käia ja paremat sööki teha.
Kuna ilm oli väga ilus otsustasime täna talu ümber metsas väikese matka teha, et otsida üles rebaseurg. Soov oli näha kas rebane seal ikka toimetab. Matka alustasime Vaskna järvelt, kus olid kolm kalameest kalu püüdmas. Ilm oli muutunud ja nad ütlesid, et ei näkka enam. Nad olid vene rahvusest ja kaugemalt pärit aga näha, et tõelised kalamehed.
Meie pöörasime järve pealt metsa rebaseurge otsima. Hetkel on hea metsavahel sõita, sest lumi kannab hästi aga mets on tihe ja tegemist on suuskadega manööverdamisega. Kindlasti oleks räätsadega mugavam. Kui olime sika saka  üles alla sõitnud jõudsime vana rebaseuru juurde, mis oli täiesti kasutuses. Urul oli kolm erinevat uruava ja kõigi juures jäljed ja liiv. Mõnus pühapäevane matk.
Hiljem tegin ahjukartuleid ja saiakesi.
Esimesed saiakesed olid soolased (kapsa-sibula-suitsuliha-juustu) Tahtsin väga kapsapirukaid teha, sain kunagi Lindora laadalt väga häid ja tahtsin ise ka kapsaga katsetada. Tegin nad juustusaiakeste kujuga, said päris maitsvad, söödi ennem ära kui magusad kaneelisaiakesed.
rebaseurg Vaskna talu lähedal

Matkalt tulles Vaskna turismitalu paistab
Ahjukartulid suitsulihaga

kapsa-sibula-suitsuliha-juustusaiakesed

kaneelisaiakesed

kevadised urvautid kaminasaalis

Vaskna turismitalu sauna eesruum

rebaseurg Vaskna turismitalu lähedal metsas

Merli rebaseurgu uurimas
Õhtul selle suure seltskonnaga sauna lapsed puhtaks ja juuksed korda. Homme jälle kevade poole suveajaga. Minule igaljuhul suveaeg sobib, hommikul juba nii vara valge, imelik kohe magada. Alati pole see nii olnud.

No comments:

Post a Comment