Wednesday, August 13, 2014

LASTEGA REISIL-LOTTEMAA

Sellel aastal oli meie perereisi põhieesmärk külastada Lottemaad. Ootasime seda väga, meie Johann tõmbas kolm nädalat enne reisi päevi kalendris maha. Kui olime jõudnud viimase nädalani, siis oli Johann väga rõõmus ja ütles, et me oleme jõudnud reisiriiulini. 
Lottemaa kohta hankisime infot Lottemaa kodulehelt www.lottemaa.ee , kust leidsime infot, et piletid saab enne interneti kaudu ära osta. Seda me ka tegime ja see õigustas ennast. Ei pidanud pikas piletisabas seisma.
Parklast Lottemaale saab jala või rongiga. Meie valisime rongi variandi, see maksis 1 eur/in. 
Kohe väravast sisse minnes saad aru, et oled jõudnud väga imelisse kohta. Kõik majad ja sildid olid väga ilusad rõõmsameelsed ja kvaliteetsed. (enne on kogemus Muumimaast, mis meile ka väga meeldis) Alguses ma arvasin, et kuna Lottemaa oli kohe avatud, et kindlasti seal on näha veel pooleliolevat ehitust aga kõik oli väga kena.
Muidugi kõik vajab kogemust ja sissetöötamist ja alati saab olla ideaalsem aga ma olen väga rõõmus, et nägime selle toreda maa algust ja loodame Lottemaale kindlasti veel ja veel minna. Ajakirjanduses on palju vaieldud pileti hinna üle-15 eur inimese kohta. Muidugi on suurel perel alati raha välja käia raske, aga kõik on siin elus kinni valikutes. Lottemaale minnakse terveks päevaks, seal on tore ja tegevust on ka terve päevaks.
Suurtel peredel, alates neljast lapsest on sooduskaardiga (suurte perede ühingu liikmed) 2015 aastal võimalik saada sooduspiletiga Lottemaale 9 eur/in.
Meie juhtusime Lottemaale kõige kuumematel päevadel (+30 ja rohkem), kindlasti on jook väga tähtis, mida müüdi erinevates kohtades. Meie perel olid ujumisriided juba seljas ja saime kohe merre jahutama minna aga paljud ei tulnud, kuna riietevahetuskabiine ei olnud. Kindlasti need kunagi tulevad ja meie oleks eemal heintes ka vahetanud, ujuma minemata poleks jätnud.
Väga meeldis näidend, kõik olid väga head aga Adalbert ja eriti Puu olid ülihead. Kahju oli näitlejatest, kellele lauspäike kohe peale paistis. Muidugi oli Lottemaal tõsiseks nuhtluseks herilasd. Kahjuks nad kimbutasid igal pool ja ma ise sain sutsata, mis pole muidugi midagi. Meie laps sai ka aga tema hakkas neid väga kartma, ei julgenud välja sööma tulla, kus neid oli paju. Sees söömise võimalus kahjuks veel puudus.
Kõik see ei muutnud meie külastust kuidagi kehvemaks. 
Lastele meeldib otsene kontakt tegelastega ja seda ei saa kunagi liiga palju. Meie kohtasime kärbes Jaaku, jänes Albertit, Bruno vanaema ja Lottet. Aga seda ikka liiga palju ei olnud, kuigi kui nüüd loetlesin, siis vähe seda ka polnud. Suveniiripoekesed olid armsad, ei läinud ka meie ostuta minema. Lotte loovkaardid on hea ost lastega peredele, kasutasime neid reisi ajal. 
Peale Lottemaad kulub üks veekeskus ära ja selleks on Pärnus hea võimalus olemas-Terviseparadiis. Lastele seal meeldib ja meile ka. Soovitame kindlasti Lottemaad külastada!
Homseni!

Lotte lastega suhtlemas

Lotte maja elutuba

Külmkapp Lotte majas

Hampelmann Oskar

Vaade Lotte majast

Lottemaa rand

Meie pere randa minemas, taga Lotte maja

Sigade maja veranda oli väga ilus

Adalbert oli lihtsalt suurepärane

Toitu ootamas

Sellised rõõmsad sildid

Lottemaa staadion, taga Bruno maja

Bruno vanaema lastele jutte jutustamas

Labürint jäneste maja taga

Tugev ämblikuvõrk

Selline vahva värviline torn

Jäneste maja

Me tõuseme

Miniatuurid

Teater käib

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele Võrumaal 13.08.14

Vaade Suurele Munamäele Võrumaal 13.08.14

No comments:

Post a Comment