Monday, October 28, 2013

LENNUNDUSMUUSEUMIS

Lennundusmuuseum asub Tartumaal Haaslava vallas Veskiorus. Tegelikult on see ainult 16 km kaugusel Tartust aga mina ei olnud seal kandis kunagi käinud. Nüüd tuleb küll meelde, et midagi olen kusagilt nende tegemistest kuulnud aga väga uduselt. Tegelikult on see väga põnev ja huvitav koht kogu perele. Tegemist on eramuuseumiga ja tundub tõelist uskumatu, kuidas sellised suured lennukid sinna on saanud. Selle muuseumi kohta käib ütlemine, et kui midagi väga tahta, siis pole miskit võimatut.
Muuseum asub kõrgemal kohal, kust on ilusad vaated igasse suunda.
Muuseumi on võimalik osadesse lennukitesse sisse minna ja näha milline on lendurite ruum. Tegelikult ikka päris väike ja kõhedust tekitavad need tohutud osutid, seierid ja nupud, kes suudaks neid kõike meelde jätta.
Vähem huvitav ei olnud näha Ukraina endise peaministri Julia Timošenko VIP lennukit seest. Väga palju on erinevaid hävituslennukeid erinevatelt maadelt. Moodsaim Rootsi hävituslennuk Saab. Helikoptereid oli pisikestest, meie pojale parajatest kuni ikka tõelise hiiglaseni välja.
Kõige põnevam oli see, et lennuki võid osta ka komplektina ja nagu lego kokku panna. Valmis saab väga elegantne kollane  ülikerglennuk A-22.
Kes rohkem lugeda jaksavad, siis neile on välja pandud lennunduse ajalugu. Lihtsalt uskumatu kui palju hulljulgeid inimesi on maailmas elanud ja tegelikult ikka elab praegu ka.
Tegelikult tasub seda kõike oma silmadega vaatama minna, meie perele meeldis väga ja tänu meie pojale Kristjanile, kes meid sinna oma sünnipäeval viis.
Rohkem infot www.lennundusmuuseum.ee
Vaade teelt lennundusmuuseumile.

Lendurite tööruum on tegelikult väga väike ja neid mõõdikuid...

Johann ja tema mõõtu helikpter

TU 134

Ukraina peaministri Julia Timošenko VIP lennuk JAK-40

Vaade 

Hävituslennuk koos Merliga
Helikopter Mi-2 (Poola)

Väike ja suur

Tiiva all

No comments:

Post a Comment