Monday, March 16, 2020

Reisipostkaardid maailmast-nii nüüd, nõukogude-,esimese Eesti vabariigi -kui ka tsaari ajal.

Tänase päeva moto lasin ma tõmmata Ahtil, enne kui ta metsa küttepuid tegema läks.
See lause sobib Ahtiga väga hästi, sest kuigi olukord on hetkel maailmas väga täbar, siis tema tõuseb hommikul ikka kella kuue ajal. Paneb tule pliidi alla , toidab küülikud ära ja teeb kõik toimetused mis tegemist vajavad rahulikult ära, nagu poleks maailmas midagi juhtunud. Sama on ka küttepuude tegemisega. See talv oli väga soe aga metsas on hea toimetada just siis kui on miinuskraadid ja metsaalune külmunud, see kahjustab kõige vähem metsaalust.
MOTO ise on järgmine- ÕNN EI OLE EESMÄRK, ÕNN ON ELUVIIS.
On suur õnn kui oled sihikindel ja optimistlik inimene aga kust seda enesekindlust leida või veel parem ka natuke varuda, et raskematel aegadel oleks varnast võtta.
Olen ennast pidanud väga positiivseks inimeseks, vahepeal on isegi lapsed ette heitnud, et sa kohe pead igas asjas ainult positiivset nägema. Aga nüüd kui mul seda positiivsust nii väga vaja oleks, siis nüüd seda napib.
Tänane päev hakkas Johanni e-õppe asjatamisega. E-kool oli maas aga õpetaja saatis koolitöö kuidagi teisi kanaleid pidi. Enda sundimine töötama ja toimetama võtab tohutu energia. Siin ma ei mõtle toidu tegemist perele. Lihtsalt töid, mis oleks hea pikemas perspektiivis ära teha, mille tegemiseks puudub aeg kui külalised on. Aga ma saan aru, et oleks vaja teha, sest tegevus ja töö viivad muremõtteid eemale.
Üheks positiivseks asjaks on see, et panin seminariruumi postkaartide näituse välja. Aegade jooksul on külalised, pereliikmed ja sõbrad reisil olles tervituskaarti saatnud. Selliseid kaarte on nii tore saada ja eriti nüüd kui pooles maailmas võib-olla ka kogu maailmas reisimine seiskub ning samuti ka vaadata ja lugeda.
Reisidelt on kaarte saadetud ka nõukogude perioodil ning samuti Eesti esimese Vabariigi ajal. Viimasel ajal on see vähenenud aga loodan kogu hingest, et see ilus komme päriselt ära ei kao.
Kui keegi soovib meile kasvõi oma  kodust tervituskaardi saata, siis meie oleme õnnelikud seda saades.
 Meie aadress Vaskna turismitalu, Plaksi küla Rõuge vald, 65135, Võru maakond, Estonia

Käisin täna ka oma igapäevasel matkaringil ning kohtasin ilusat metskitse väga lähedalt, tema mind tähele ei pannud aga Lund küll.
Ja peale matka hakkaski lund sadama ja terve talve oodatud  lumi liugles maha.
Ehk tuleb valge lumega ka hingerahu hinge. Elame veel.
Margit Utsal
Nagu oleks tindipott ümber läinud metsas


Värske lumi jääl


Tänane moto

Lumesadu tegi maa valgeks

Tõukekelk ja rattad

Reisilt saadetud tervituskaardid

Vaskna turismitalu ja Suure Munamäe kaardid läbi aegade

Reisikaardid nõukogude ajast

Seminariruum on reisikaardite päralt

No comments:

Post a Comment