Monday, September 22, 2014

SUUR MAAL MAJA SEINAL VÕRUS

Eile oli Edgar Valteri 85 sünnipäev. Õhtul vaatasin saateid Edgar Valterist, Tema tegi looduses iga päev tiiru (kui Ta Võrumaal elas), seda teen mina nüüd iga päev kui käin Suurt Munamäge ja Vaskna järve pidistamas. See looduse muinasjutulisuse nägemine on väga eriline võime, mis võib-olla lihtsalt Võrumaal elades avaldub.
Võru linna on suurte majade otsaseintele maalinud kunstnik Sänk suured Navitrolla maalid. Need on nii erilised, suured, võimsad, värvilised fantaasiarikkad. Neid toredaid pilte on juba neljal seinal, lisaks veel mõned tööd sauna peal ja muuseumi seinal.
Võru linn võiks olla nagu suur galerii või kunstinäitus, kus kunstisõbrad võiksid ringkäike teha, lisaks maalidele on mõned toredad skulptuurid ja põnevad majad. See on nagu mäng, et saad info punktist, muuseumist ja kasvõi bussijaamast plaani, kus kõik tööd peal on, Lisaks infot tööde ja põnevate kohtade kohta ja samuti võiks olla mäng, iga koha kohta mingid küsimused. Lõpuks läheksid vastused loosimisse ja augustis Võru linna sünnipäeva eel loositakse võitjad välja. Tööd on sellised mis vääriksid vaatamist. Mina jõudsin pildistada hetkel ühte, kõige viimase töö "Kahe haru vahel", mis asub Võru bussijaama kõrval. Oma silm on kuningas.
Homseni!

Viimane töö asub Võru bussijaama kõrval

ja kannab nime "Kahe haru vahel"

Töö on võimas

Võru bussijaam

Bussijaama kõrvale jääb maaliga maja

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 22.09.14

Vaade Suurele Munamäele 22.09.14

No comments:

Post a Comment