Friday, March 25, 2011

Marjapuna ehk Kapsamaarjapäev.

Ärkasin täna varakult, et minna päikest tervitama Kivestmäele. Enne päikesetõusu ma sinna ei jõudnud aga mõnus tunne oli sealt kõrgelt ülevalt alla vaadata Vaskna turismitalu poole, kui ka natuke kõrgemale Suure Munamäe poole. Hommik oli imeilus, päikesepaistega ja kuigi lumiselt talvine, oli siiski õhus hoopis kevade lõhn ja hääled. On niisugune vanarahva komme Marjapuna päeva hommikul koos perega päikest minna tervitama. Minul tüdrukud linnas aga koer Pipi kaasas. Temaga on mõnus looduses uudistada, sest tal on kõige vastu huvi ja ta on alati rõõmus ja väsimatu.
Koju tulin, siis hakkasin pannkooke tegema, ikka neid suuri,et oleksid suvel pirakad kapsapead. Pannkoogid saavad eriti head kui tainale pool pakki Juubeli koogi pulbrit panna. Saavad eriliselt hea maitsega ja õhulised.
Hiljem läksime tüdrukutele Võrru järele ja kui koju hakkasime tulema, siis oli selline lumesadu, et ei näinud maad ega ilma, teest rääkimata. Koju me jõudsime,sest meie autol on kodutee selge, vanasti oli hobustel ka kodutee kinnisilmi teada. Koju jõudes hakkas päike särama, nagu poleks tormi olnudki.
Saladuskatte all võin öelda,et ostsin Võrust paar jänkut juurde, nad on nii armsad.
Urvautid juba paistavad

Vaade Kivestmäelt Vaskna turismitalule

Vaade Suurele Munamäele

Meie armas Pipi

Pannkoogid vaarika moosiga

Punasõstra mahl pannkoogiga on Marjapunapäeva toit

No comments:

Post a Comment