Wednesday, November 19, 2014

JÕENIIDU KITSETALU

Täna osalesim UMA MEKI Võrumaa ringreisil. Kes pole veel mitte midagi UMA MEKIST kuulnud, siis lühidalt öeldes on see Võrumaal kasvatatud, toodetud või pakutud väärt toidu kaubamärk. Meie talul veel ühelgi toidul UMA MEKI kaubamärki pole aga võiks ja peaks olema. Peale tänast reisi sain aru, et see mida pakume vastaks UMA MEKI nõuetele küll, lihtsal on vaja ennast kätte võtta ja asja ajama hakata.
Esimeseks kohaks kus täna käisime oli Jõeniidu kitsetalu, mis asub Haanjas Trolla külas. Ühesõnaga meie armsa Vaskna järve teises otsas. Jõeniidu talu on meie hea koostööpartner, kus me käime koos külalistega kitsi ja rippsilda vaatamas. Peremees Kalju on muidu vähejutukas tagasihoidlik mees aga kitsedest ja kõik mis kitsedesse puutub, sellest oskab ta väga põnevalt rääkida. Perenaine Ester teeb väga head kõva kitsejuustu, mis meie perele kohe väga meeldib. Mina igapäevaselt piima ei joo aga täna maitsesin kitsepiima ja kui arvate, et seal mõni kõrvalmaitse oli, siis Te eksite. Väga hea puhas maitse. Kui varem tegid nad ainult kõva juustu kas puhtalt, köömnete või tilliga, siis nüüd oli uute juustudena lisandunud suitsu- ja magus norrapärane juust, mille tegemine võtab küll väga palju aega.
Jõeniidu talu pakub majutust kuni 20 inimesele. Meie talust tasub aga küsida matka Jõeniidu tallu kitsesid vaatama, ning soovi korral saab osta kaasa nii juustu kui piima.
Homseni!


Jõeniidu talu valge kitseke

Kitsed olid täna kõik õues ja saavas õue ka talvel

Jõeniidu talus oli vanasti veski Iskna ojal


Iskna oja saab alguse Vaskna järvest ning jõuab Võhandusse

Samblakatus, sammal meeldib mulle väga

Laastumasin

Rippsild üle Iskna oja

Jõeniidu talu

Samuti ei saa ma tavaliselt puuriitadest niisama mööda minna

Kitsekesi oli erinevaid tõuge

Üks väga armas jäi fotole

Toas oli piima, juustu ning kohupiimakoogi degusteerimine

Vaskna turismitalu ja Vaskna järv 19.11.14

Vaade Suurele Munamäele 19.11.14

No comments:

Post a Comment