Thursday, March 20, 2014

Kevadine pööripäev.

Täna on kevadine pööripäev. Päev ja öö on ühepikkused ja kõik liigub valguse, soojuse ja roheluse poole. Põhjamaa rahvad on ikka põnevad, kogu aeg nad ootavad midagi. Talve tulles nad ootavad väga väga lund, nagu oleks see eluliselt väga tähtis. Kui jõulude ajal lund maas ei ole, on kõik väga löödud. Sama on ka kevadega. Kevade saabudes hakkavad kõik väga kevadet ootama, soovivad rohkem päikest, et lumi sulaks ära ja et õues läheks kõik roheliseks. Igast õiekesest on tunda suurt rõõmu ja lumesaju üle ei tunta enam mingit rõõmu. Täna oli imeilus päikesepaisteline ilm aga öösel oli lund juurde sadanud, jõulude ajal oleks täna lihtsalt muinasjutt olnud. Tegelikult oli kevade tulekuks ka.
Meil jätkus kevadiste tähtpäevade koolitus Rõuges juba hommikuse päikesetõusuga. Selleks, et õigeks ajaks kohale jõuda, pidi juba varakult tõusma. Hommikune kiire jalutus Plaksi külla oli väga värskendav, kuldne kuu vaatas ja Plaksi küla oli veel mõnusas unevaikuses. Ka hommikune Munamägi oli erilises valguses, nagu teades, et täna saabub kevad. Seminarikaaslased olid juba kohal ja sõit läks Rõuge poole.
Kogunesime päikesetõusu vaatama ja tervitasime päikest lauluga, mängisime linnumänge, tegime väikese loodusevaatluse, näha oli leevikesi, tihaseid, varest ja harakat. Tihased laulsid väga ilusti. Päike tõusis metsa kohalt ja ilm oli imeilus. Oli selline mõnus ühtsuse tunne. Soovitan kõigil kas koos pere või sõpradega päikesetõusu vaatama minna. Vaadata võib muidugi päikest vilukil silmadega.
Tagasi kodus Vaskna talus. Käisin Munamäed ja Vaskna järve pildistamas, tegin pööripäeva puhul juustu- ja mustsõstrasaiakesi. Külalised jõudsid kohale, nemad ei teadnud kevade algusest midagi aga nad olid ka teiselt maal. Olid samuti rõõmsad koos meiega ja meie kevadeootusega.
Homme siis juba kevades!
Plaksi küla kohal on veel kuldne kuu.

Plaksi küla enne päikesetõusu

Suur Munamägi vaadatuna Plaksi küla poolt enne päikesetõusu

Täna oli taevas imeilus, lihtsalt terve tee sai pilvi ja taevast vaadatud.

Vaskna turismitalu ja ilus taevas tee pealt

Vaskna talu ja järv Kivestmäelt vaadatuna 20.03.14 pööripäeval

Suur Munamägi 20.03.14 pööripäeval

Lund jälle jagub

Algab varsti kiigehooaeg

Kevadisel pööripäeval on päev ja öö ühepikkused

Juustusaiakesed

Juustu- ja mustsõstrasaiakesed

No comments:

Post a Comment