Monday, March 24, 2014

Räpina uus sadam ja loomemaja.

Räpinat teatakse põhiliselt aianduskooli järgi. Muidugi see ongi väga õige, sest Räpinas asub vägal heal tasemel Aianduskool, kuhu tuleb õppureid üle Eesti. Samas on siin mõndagi huvitavat mida tasuks kaema minna.
Räpinast 6 km kaugusel Lämmijärve ääres asub kohe valmissaanud Räpina sadam ja supluskoht. Lämmijärv ise asub põhja pool asuva Peipsi järve ja lõuna pool asuva Pihkva järve vahel. Sadamast on võimalik Venemaad näha. Seto liinide kaudu on suvel ka laevasõit ette võtta.
Sadamahoone asub tehissaarel ja sinna tuleb mai algusest kohvik. Saab istuda väljas kui ka sees ja nautida ilusaid vaateid järvele. Samas on seal väga head ja kaasaegsed tingimused veesõidukite sildumiseks. Pidi saama järvele igasuguse veeseisuga. Sadamas on üleval stend Peipsi kaladest, võib ka ennast proovile panna, et kui palju kalu tunned ära.
Suvel soojaga saab seal ka ujumiseks kordatehtud rannas supelda. Randa on rajatud ka vaatlustorn, kust avaneb hea vaade poldrile ja Lämmijärvele, kui ka Venemaale.  Sadama kõrval oli väga ilus talu, kus oli palju ilusaid puuskulptuure.
Räpinas külastasime Loomememaja. See asub vanas väga hästi renoveeritud tall-tõllakuuris. Meid võttis vastu lahke ja humoorikas maja hea haldjas Leo, tänu kellele selline ilus koht Räpinas on. Seal on võimalik kohalikel inimestel, kui ka tellimise peale tegelda väga mitmete loominguliste tegevustega- maalimine, savimeisterdamine, kokkamine, küünlategemine ja kõike ei jõua üles lugedagi. Minule väga meeldis savikoda, seal oli mõnus ja eriline aura, samuti oli seal huvitavaid valmistöid kaasaostmiseks kui ka erilisi pooleliolevaid töid.
Teisel korrusel oli pruulikoda ja saime maitsta kohalikku õlut, kokkamiseks mõeldud kaasaegne rahvaköök ning seminariruum, kus meil toimus seminar Rogosi mõisa arendamiseks.
Kel mõni käsitöö väga armsaks sai, oli sealt võimalik see kaasa osta. Soovitan kõigile seda toredat maja külastada.
Räpina mõisa õige nimi on Sillapää loss, mis rajati 19. sajandi keskel. Meie külastasime remonditud teist korrust, kus asub Räpina Muusikakool. Esimesel korrusel asub Räpina Koduloo- ja Aiandusmuuseum ja Vabahariduse Rahvakool. Lossi ümber on liigirikas park, kus on hea jalutada. Pargis on inglise-, prantsuse- ja metsapargi osad ja see kõik on Võhandu jõe ja Räpina järve ääres. Suvel pidi seal ilus roosiaed olema.
Söömas käisime põnevas Puuriida Pubis, kus sisekujunduses oli puuriida  ideed ära kasutatud, Toidud olid maitsvad, atmosfäär mõnus ja lastenurki olemas
 Kindlasti soovin sinna koos perega tagasi minna. Rohkem infot räpina kohta www.rapina.ee
Räpina asub Vaskna turismitalust 60 km kaugusel, soovitame kindlasti Räpinat oma külalistele, kui ka ootame Räpina külalisi Vaskna turismitallu majutuma.

Uus Räpina sadam koos sadamahoonega.

Sadam laevade saabumiseks

Sadam laevadele

Kohvik ei olnud veel valmis aga mai 2014 ootab ta juba külastajaid


Kalamehed

Kalamehed lähevad järvele

Sadam. kaugel eemal vaatetorn ja ujumisrand

Kaart Räpina sadamast

Kas tunned Peipsi kalu?

Seto liinide laevad hooaega ootamas.

Ilus talu sadama kõrval

Ilus talu sadama kõrval

Räpina polder- väike Holland

Räpina loomemaja

Loomemaja eeskoda

Ilusad uksed

Tegevused loomemajas

Maalimis-ja paberivalmistamise õpituba

Kangakudumise õpituba

Küünlatoas on eraettevõte, kus tehakse põnevaid laastuküünlaid

Seminariruum

Pruulikoda

Saal, kuhu saab panna üles näitusi

Saviõpituba

Ilusad kanad savitoa aknal

Valmis toodang, mida oli võimalik kaasa osta. Mina ostsin erilise küünlajala koos küünlaga.

Kaart pargis

Sillapää loss

Muusikakooli eriline väljapanek

Räpinas on paberivabrik, seda on tunda ilusatest muusikakooli väljapanekutest.

Inglise pargiosa lossirõdult vaadatuna

Prantsuse pargiosa koos roosiaiaga pargirõdult vaadatuna.

Kaunistus lossirõdul

Puuriida pubi

Puuriida baar pubis

Toidusaal Puuriida pubis

Pubis on põnev lagi.

Lastenurk Puuriida pubis.

Pubis on huvitav interjöör.
Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 24.03.14

Vaade Suurele Munamäele 24.03.14

No comments:

Post a Comment