Saturday, March 22, 2014

Mooste mõis

Täna oli hea võimalus külastada Rogosi mõisa programmi raames Mooste mõisa. Vald on teinud väga suuri investeeringuid mõisa kordategemiseks. Seal on põnevaid töötubasid, kodasid, külalistemaju, koole, kunstikeskus ja suur folgikoda.
Mooste mõis on suur ja kõike külastada ei jõudnudki aga paljude huvitavate kohtadega sai tutvust tehtud.
Mooste mõisa vanad väravad



Ilus katusekaunistus


Peamajas on Mooste põhikool

Külalistemaja ja infopunkt.




TAASKASUTUSKODA on põnev koht, kus kokku saavad mittevajalikud ja vajalikud asjad. Kuidas see võimalik on? Paljud asjad on kodudes üleliigsed aga kellelegi võivad need samad asjad olla väga vajalikud ja armsad. Ka minule jäi silma üks armas suhkrutoos, lihtsalt ei jugenud nii suure rahva ees seda ostma hakata. Nüüd kahetsen küll aga kui see toosike mulle on mõeldud, siis ootab ta mind seal. Tasub igal juhul külastamist ja võtke kindlasti oma üleliigsed asjad kaasa, need saate sinna jätta ja kui midagi meeldivat leiate, siis selle saate soodsalt kaaasa osta. E-poest saate endale sobiva asja kodu tellida http://www.taaskasutuskoda.ee/epood
Taaskasutuskoda

Suusad taaskasutuskojas

Taaskasutuskoda

Taaskasutuskoja perenaine

Taaskasutuskoda

Lusikanagid taaskasutuskojas
Teine põnev koht oli VILLAKODA. Eestis tuntud Sireli lambakasvatustalu käsitööpood koos töökojaga asub Mooste mõisas. Ja mida seal ka ei oleks- kõike mida saab villast, lambanahast ja lõngast teha. Mida ei ole, saab tellida. Samuti mõnus koht külastamiseks.

Villakoja pood

Lambakesed villakojas

Sokid villakojas

Lambanahad villakojas

Lambanahksed sussid

Karukesed

Kevadine linnuke

Puust nööbid

Lambanahad voodil
Kolmas koht oli vanast lehmalaudast tehtud suur FOLGIKODA. See oli ikka väga võimas, hea akustika, suur ruum, mahutades 500 inimest aga sellise suuruse kohta väga hubane. Tahaks kohe mõnele kontserdile minna.
Folgikoda

Folgikoda asub vanas lehmalaudas

Folgikoda seest

Folgikoda seest

Folgikoda

Aken folgikojas

Prügikast puupakus
Väga armas oli ka väljast väike aga seest päris suur ÄMBLIKUMAJA. Seal oli palju kangastelgi ja perenaine Marju Jänes oli ka väga humoorikas ja oma ala tõeline proff. Kui soovite endale rahvariideseelikut tasub kindlasti Marju poole pöörduda. Tema saab alati hakkama.
Ämblikumaja

Kangasteljed ämblikumajas

Kangastelgede taga on maja perenaine Marju Jänes

Pikk põnev vaip


Ämblikulugu
 Viimaseks külastuskohaks oli endine viinavabrik, kus praegu asub Eesti Fototurismi keskus ja külalistemaja. Vastu võttes pakuti meile nagu viinavabrikule kombeks pitsike viina ja rukkileiva ja kilu näksi. Viinavabriku disain on väga tasemel, vana viinavabriku inventar on kõik ilusti eksponeeritud ja leitud on ka oma nišš- fototurism.
Viinavabrik

Kiiktool väljas

Pildiallkirja lisamine

Pitsidest lühter

Neiud pakuvad pits viina

Lauad on külaliste tulekuks valmis

Disainis kasutatakse vanu viinavabriku seadmeid

Fotostuudio
Moost on huvitav koht mida külastada aga kodus oli ka väga tore tagasi olla. Kui vajad mõnusat kodust majutust Lõuna -Eestis, siis tule meile Haanjasse Vaskna turismitallu. Meie ootame Sind!
Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 22.03.14

Vaade Vaskna turismitalule 22.03.14

Vaade Suurele Munamäele Kivestmäelt 22.03.14 õhtul

Vaade Suurele Munamäele Plaksi külast 22.03.14 hommikul

No comments:

Post a Comment