Sunday, December 7, 2014

TALVÕTARÕ

Täna teisel advendil toimus Haanjas Talvõtare.  See on palju erinevaid töötaresid hea muusika taustal ja mõnusas pipargoogilõhnas.
Täna meisterdati pärgasid, tehti paberist kotikesi, kooti kätel, vooliti savi, tehti puust vurri, meisterdati piparkooke, lastele loeti muinasjutte ja kohvikus pakuti suppi. Müügil oli ilus sinine keraamika, villased sokid ja lõng ning maitsev kitsejuust.
Oleksin soovinud paljudes töötubades osaleda (käte peal kududa, kotti teha) kuid soov pärga teha oli suur ja pärjategu võttis ikka natuke aega. Meil olid väga head õpetajad, nii Ulve  kui ka Tea. Pärg sai valmis ja kaunistab nüüd kaminasaali ust.
Kaili ja Merikese eestvedamisel korraldatud piparkoogitares olid ikka imehea maitsega kodused piparkoogid. Kahjuks jäi retsept küsimata aga peab kindlasti küsima ja siis saan kõigile jagada aga olid tõesti maitsvad.
Iga aasta pakutakse nii külalistele, kui kõigile tegijatele suppi. Täna olid supimeistrid Heidi ja Tea ja samuti supp ning kodune leib ja jõulumaitseline tee olid väga head.
Nüüd on FB-s Talvetarel oma leht https://www.facebook.com/talvotaro
Homseni!

Haanja rahvamaja uks koos imelise pärjaga

Pärgade tegemine

Merli alustab pärja tegemist

Kaili piparkoogitarõs

Merike piparkoogitarõs

Kätel kudumine

Kätel kududes töö muudkui kerkib

Kotitarõ

Ees maitsev kitsejuust ja taga Haanjamaa taimedega värvitud lõng

Sinine keraamika


Supp oli maitsev

Küünal aknalaual

Kaunistused aknalaual

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 07.12.14

Vaade Suurele Munamäele 07.12.14



No comments:

Post a Comment