Meie juurde tulid Triinu ja Kadri aasta tagasi ja pakkusid võimalust teha mingi Võrumaine toit, mida me kas kodus teeme või külalistele pakume. Kohe hüppas pähe mõte Ahti ema retsepti järgi tehtud paksudest kapsastest ja smooritud küülikust. Triinu ja Kadriga oli väga vahva koos töötada ja nad olid väga head küsijad ja kuulajad. Õlen õnnelik, et raamatusse sai meie tehtud toitude alla minu vanaema tikitud linad.
Esitlusel pakuti ka põnevaid Võrumaiseid toite. Minule meeldis väga peedimäärde-kanepitembi karask, aga oli ka teisi maitseelamusi.
Tahan ka ise selle raamatu teisi retsepte proovida.
Kes soovib ka endale seda kokaraamatut, siis kindlasti tasub pöörduda Võru Instituuti või sealt läbi astuda. Hea kingitus Võru juurtega inimestele.
Homseni!
Võrokõisi köögi-ja söögiraamatu esitlus |
Triinu ja Kadri räägivad raamatu valmimisest |
Sõir ja taga valge kitsejuust |
Herne pätsikesed Urvaste kaerakamaga |
Peedimäärde kanepitambi karask |
Paljud kes kohal olid, olid ise ka seotud uue kokaraamatuga |
Kadri kalja kallamas |
Võrokõisi köögi-ja söögiraamatu kaan |
Meie küülikupraad |
Meie paksud kapsad |
Vaade Vaskna turismitalule 08.12.14 |
Vaade Suurele Munamäele 08.12.14 |
No comments:
Post a Comment