Thursday, September 8, 2011

Olen jälle tagasi

Ahti ja tüdrukute korjatud jõhvikad

Nad on ju nii ilusad...

Ebaküdooniad on valmis ja ootavad tegemist

Ilmad on veel nii mõnusad, et hea kiikuda ja päikes nautida  

Roosid on ikka imeilusad

Meie lillevankrisse on ilmunud kenasid seeni.

Vaade Vaskna turismitalu õuelt saarele, kust jõhvikad korjati
Mõnus ilus september käes, lapsed koolis, külalisi liigub juba harvemini ja jälle on jaksu kirja panna mis parajasti käsil, mis tulemas ja mida huvitavat sai nähtud ja kogetud.
Suvi oli ilus, kiire ja töine, külalised olid huvitavad  ja õhtuks enam jaksu arvuti taha istuda ei olnud. Töö kõrvalt sai augusti algul osaletud Green Week`il Tervete looduspargis Lätimaal. Väga armas sündmus ja korraldus aga lihtsalt vapustav oli see koht ise-Tervete Looduspark, koos imelise muinasjutumetsaga. Seda metsa nii ühe sõnaga ära ei kirjelda, nii et ma lähiajal tahan fotod sealnähtust üles panna ja mõne komentaari ka juurde lisama. Kõige selle eest peame me tänama Erki Peetsalu, kes meid sellisest vahvast ettevõtmisest  teavitas ja osalema kutsus. Erkil endal oli seal ettekanne vastutustundlikust ajakirjandusest ja seal rääkis ta ka huvitavalt. Hetkel on Erkil kiired ajad ees, kohe kohe oktoobrist hakkab ilmuma National Geographic eesti keeles ja Erki Peetsalu on seal peatoimetaja. Miks meie nii õnnelikud oleme, üheltpoolt sellepärast et NG on meie peres käinud juba 1969 aastast, väikeste vaheaegadega ja tore on lugea seda väärt ajakirja eesti keeles, sest kui aus olla, mina ikka kõigest aru ei saanud aga pildid ja kaardid aitasid. Teisalt oleme kogu perega õnnelikud, sest Erki ja Mari olid aastaid meie head külalised, enne kui nad Tallinnast siia Haanjamaale päriseks elama tulid. Kui läheb neil hästi oleme ka meie rõõmsad. Kui külalised meie talust lahkuvad siis ma mõttes või kui ma üksi olen soovin,et neil tee hästi kulgeks ja et neil õnne ja armastust oleks.
Septembri algus on küll väga ilus ja soe olnud. Ahti ja tüdrukud käisid Vasknasaarel jõhvikal ja tühjade kätega nad igal juhul tagasi ei tulnud, vaid vaadake ise fotolt.
Terve see nädal Rõuges seenenädal, kus on seenenäitus, seentega värvimine, seenepaja tegemine, seenehoidiste konkurss ja pühapäeval lõpeb laadaga. Tahaks ise ka laupäeval minna aga kes siis kartuleid võtab. Küll saavad kartulid võetud ja seenepeolt, kuidas sa siis seda teisiti nimetad, läbi hüpatud aga ühte ma luban, hoian Teid asjaga kursis.

No comments:

Post a Comment