Wednesday, March 3, 2021

Haanja maraton jääb koroonapiirangute tõttu ära.

 Hommik algas päikesetõusuga ja tundus, et terve päev on päike meiega nii nagu viimastel päevadel on olnud. Aga kahjuks hallid pilved varjutasid täna päikese ära nii nagu koroonapiirangutega keelati Haanja suusamaratoni korraldamine ära. Aeg on selline, et peab leppima, midagi pole teha, ei tähenda kui palju töötunde on rajal juba ainuüksi Ahti teinud, lihtsalt oma vabast tahtest, et sellisel imelisel talvel, kui kõik teised suusamaratonid sai peetud, Haanja maraton on tavaliselt maraton mis sarjale I täpi paneb ja on nagu kirss tordil.

Täna sõitis rajamasin raja läbi, ehk tuleb öösel natuke külma, see teeb raja suusatajale nauditavaks. Te küsite, et mis suusatajale, kui maratoni ei toimu aga ega suusatamine pole ära keelatud. Värskes õhus olla on ma arvan, et lausa soovitav. Ma ise sooviks ka veel korragi sõitma minna ja vaadata kuidas Sapase Kaljul torni ehitus edeneb. Kalju elab ka kohe Haanja maratoniraja ääres ja Kalju on ütlemata põnev mees, temast tehakse isegi filmi, juba mitu aastat. Ehk trehvan Kaljut ka nägema, kui sealt mööda sõidan.

Täna tegin perele lillasid kartuleid, selle kartuli nimi on Blue Congo, olen neid ise ka aastaid tagasi kasvatanud. Viive Rosenbergi käest saime seemne ja kasvasid kenasti. Ainult sügisel oli neid raske üles võtta, ei paistnud mulla pealt eriti silma. Mina ostsin need kartulid Võrust talupoest ja maksin nende eest 2 eurot/kilo. Ehk panen kevadel ka mõne Congo kompostihunnikusse, tore vaadata kuidas kasvab ja värske kartul endal võtta on ikka väga maitsev.

Homseni!

                                           Haanja maratoniraja Kivestmäe tõus, kui see saab ületatud,
                                           on ikka väga hea tunne sees.

                                           Mets maratoniraja ääres

                                            Haanja suusamaratonile tulevad kõige julgemad ja treenitumad                                                                  suusahundid, 
                                                                sekka ka mõned suusajänesed.
                                           Täna hommik päikesetõusu ajal

                                           Vaade Vaskna talule ja järvele Kivestmäelt.

                                           Vaade Suurele Munamäele Haanja maratonirajalt 03.03.21

                                           Lillakas kartul Blue Congo

                                            lillakas kartul Blue Congo lahtilõigatult
                                           Keetmise ajal oli vesi sinakasroheline
                                           Kartul keedetult oli selline


No comments:

Post a Comment