Saturday, April 5, 2014

Olustvere mõis

Eile käisime Olustvere mõisas, mis on üks lõpmata suur ja põnev koht. Olin seal aastaid tagasi käinud ühe rahvusvahelise toidukoolituste sarja lõpetamisel aga nüüd on seal palju rohkem korda tehtud ja palju huvitavaid tegevusi ja kohti juurde tulnud. Ühe postitusega ma seda kõike ära ei jõua kirjeldada, hobuste osa jätan homseks.
Olustvere terve mõisakompleksi tugevuseks on see, et seal tegutseb Maamajanduskool ja palju erinevaid kodasid-sepikoda, klaasi- ja keraamikakoda, leivakoda, lina- ja lapikoda, villa- ja käsitöökoda.
Ratsutamishuvilistele võib rõõmuga öelda, et siin on hobused ja saab ratsutada.
Peahoone oli ehitatud suvemõisaks ja mis eriti põnev oli, et seal oli juba vanasti vesi sees ja millised need süsteemid välja nägid on võimalus ka tänapäeval näha.
Igast asjast oli tunda, et need mõisnikud pidid oma töötajate käekäigust hoolima, töö ja elukohad olid ehitatud läbimõeldult ja tallipoiste põrandal olid originaallauad, mis tundusid väga head.
Meie külastasime peamaja, kus meil oli seminar ja majaga tutvumine, giidiks oli väga huvitava jutuga daam, keda külalised on hakanud Krahvinnaks kutsuma. Ta oskas kohta väga väärikalt ja põnevalt tutvustada.
Edasi tutvusime pargiga, mis on ikka parajalt suur ja rohkete liikidega. Silma jäid valge männi suured käbid. Aiad pargi ümber olid läbinud noorenduskuuri ja olid kõik väga ilusad.
Edasi nägime Eesti kõige pikemat koolimaja. Oli ikka pikk küll.
Sealt suundusime vanasse viinakööki, kus asusid keraamika-ja klaasikoda. Juba vana viinaköök on väga auväärne ja ilusti kordatehtud hoone. Kuid mind võlus klaasikoja põnevad väljapanekud klaasi ajaloost ja klaasikunstnike näitused. Oleks seal kindlasti soovinud kauem olla ja kõike lähemalt uurida. Ostsin sealt ühe sinise klaasist linnukese ja keraamikakojast laste tehtud armsad inglikesed minu armsatele tüdrukutele.
Tänaseks lõpetan, sest seda hobuste asja ei saa nii lühidalt kirja panna.
Olustvere on väärt koht kuhu minna.
Meie ootame Teid ikka Lõuna-Eestisse Haanjamaale Vaskna turismitallu!

Peahoone eemalt vaadatuna

Peahoone lähedalt

Külaliste vastuvõtutuba

Seminar

Meeldivat giidi (Krahvinnat)kuulamas

Põrandal olid ilusad vaibad-tuli välja, et Riigikogust pensionile saadetud

Pruutpaari tuba peahoones


Vestibüül

Park ja ilusad veesilmad

Valge männi käbi pargis

Eesti pikim koolihoone

Ilus veesilm

Viinaköök


Põnev klaasikoda

Ühe linnukese ostsin minagi kaasa

Keraamikakoda

Kohapeal valmistatud nõud kaasaostmiseks

Näitus

Vanad pudelid, ka inimese kujuga

Veidike klaasi ajaloost

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 05.04.14

Vaade Suurele Munamäele 05.04.14

No comments:

Post a Comment