Thursday, May 8, 2014

RAVIMTAIMEDE JA SALATITAIMEDE KORJAMINE.

Mõnusalt soojaks on läinud õues ja köögis on alati soe, mõnikord isegi kuum. Täna oli kibe töö köögis aga mul oli aega ka taimi korjamas käia. Korjasin põdrakanepi noori võrseid, mis on sellised jämedad ja mahlased, ning natuke meenutavad maitse poolest sparglit. Edasi korjasin kortslehte, hulga nõgeseid, ja lõpuks nurmenuku värskeid mahlaseid lehti ja õisi. Homme tahan teha püreesuppi, kui väga kiireks ei lähe, teen ühe pildi ka.
Toitudest pilte eriti aega teha ei ole, aga tänased lemmikud on kapsarullid nii hakklihaga kui ka taimetoitlastele. Meil on praegu küllaltki palju taimetoitlasi talus ja toidud peavad olema mitmekesised ja maitsvad ka taimetoitlastele. Püüame anda endast parima.
Ahti lõhkus täna terve päev puid aga nüüd läksid Merli ja Johanniga ümber Tamula järve jooksule. Mina kahjuks kaasa täna minna ei saanud, sest pean õhtuks sauna kütma ja veel üht teist toimetama.
Homme on Haanjas Emadepäeva kontserdid nii koolis kui ka lasteaias. Lasteaia peole tahaks kindlasti jõuda, kooli omale ei jõua, pean köögis süüa tegema aga õnneks on kellele teha.
Homseni!

Põdrakanepi noor võrse kasvamas

Korjatud põdrakanepid

Kortsleht kasvamas

Taimede kogumise kohast vaadatuna Vaskna turismitalule

Kuusekasvud on juba nii suured, et saab juba suhu pista

Korilase kastitäis

Vaade Vaskna turismitalule heast nurmenukukohast

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 08.05.14

Vaade Suurele Munamäele 08.05.14

Ahti on tänaseks puulõhkumise lõpetanud ja läinud juba Tamula järve jooksule

Kapsarullide tegemine

Värskest kapsast on eriti head

Kapsarullid potis

Mooni-kirsi-sidruni saiakesed

Kook on veel ahjus

No comments:

Post a Comment