Tuesday, March 18, 2014

Mäe talus lambaid kaemas.

Eile õhtul sõitsime Rõugesse külla Ahti õele Luulele ja õemehele Kalmerile. Mäe talu võtab ka maist kuni sügiseni külalisi vastu ja nad peavad ka lambaid Nende lammastel olid sündinud väikesed lambatalled, mida läksime ka vaatama. Talled on väga armsad aga veidi kartlikud, suured lambad on julgemad ja kui midagi pakkuda on, tulevad kindlasti uudistama. Väga uhke ja ilus on must oinas, kes ei ole õnneks sugugi kuri.
Olen aastaid tagasi näinud nii kurja oinast , kes hirmutas tervet talli, kus ta elas. Meie läksime koos lastega ratsutama, see kuri oinas tagus ust niikaua kuni see avanes, kõik hüppasid üles tribüünile, peaaegu kõik. Õnneks Ahti oinast ei kartnud, võttis tal sarvedest ja jalutas temaga maneežis sama kaua kui lapsed hobustega sõitsid. Mina kartsin seda kurja oinast ikka väga, kartsin ka laste pärast. Seal olevad treenerid kartsid ka seda hirmuvalitsejat.
Mäletan kuidas me ikka elu eest lastega jooksime autoni ja oinas järel. Ahti muidugi oinast ei kartnud ja sellest aru ka ei saanud. Muidugi ta nägi kuidas ta sarvedega kõike tagus mis ette jäi, samuti tahtis ta kõige juures olla, kus midagi toimus. Ei tea, kui kaua ta elas ja mis tast sai. Ta oli ikka peremehe kingitus, sellepärast ta nii vabalt ringi kõndis.
Niipalju sellest kurjast oinast aga Mäe talu oinas oli lahkus ise. Pärast kui Luule lammastele heina läks tooma, said lapsed heinte peal ronida ja hüpata. Heinte peal magaks isegi. Aastaid tagasi kui meil lehm oli, magasime pärast heinategu kuni septembri lõpuni koos lastega heintel.
Oli väga armas õhtu, viige lapsi ja ka ennast ikka loomade juurde, pärast on kõik
Mäe talu perenaine Luule koos lambatallega

Palju tallekesi

Uhke ja heatahtlik mustjaspruun oinas

Merli meelitab viljaga lambaid ligi

Kas sul on ka midagi pakkuda?

Varsti tuuakse heinu süüa.

juba läksid heinu tooma

aga kui tore on seal ronida

Mina tahan ka üles?

Saingi

Miia on kõige kõrgemal.

Vaade Vaskna turismitalule ja järvele 18.03.14

Vaade Suurele Munamäele 18.03.14
õnnelikumad.

No comments:

Post a Comment