Saturday, March 29, 2014

Vaskna talu loomad.

Meie talu rohkearvulisteks loomadeks on küülikud. Osad küülikud elavad puurides ja osad küülikud elavad vabalt talu ümber ja urud on neil terassi all. Kui külalised hommikul terassile tulevad, söövad jänkud terassi kõrval muru. See vabalt elavate küülikute jälgimine on külalistele väga meeldinud, eriti kui peres on veel lapsi.
Kõige tähtsam loom Vaskna turismitalus on koer Pipi. Ta on küll juba üle 10 aasta vana aga sellegi-poolest on ta väga treenitud ja talle väga meeldib matkale ja suusatama kaasa minna. Pipis voolab Berni karjakoera(ema) ja mini kolli(isa) verd.
Pipi on sõbralik koer kuid ta soovib tutvumisel ise juurde tulla, mitte,et tutvuja jookseb ise kohe tema suunas, siis ta võib natuke kartma hakata.
Meil on veel kaks isast kassi. Üks on väga vana musta mütsiga (naabrinaine kutsub teda nii) Musti ja noor samuti must kass Ruudi.
Samuti tundub nagu linnud kes meie juures pesitsevad on ka nagu natuke meie talu linnud. Pääsupoegade sidin ja vidin suve jooksul tundub väga ilus heli.
Eile oli linavästrik kohal, keda meie kandis kutsutakse hänilane, samuti kuldnokad.
Terve talve läbi meid rõõmustanud tihased ja leevikesed ja ma loodan, et ka meie antud toit rõõmustas neid.
Kevadel nähes esimesi liblikaid tundub nagu kõik tuleksid just meid rõõmustama.
Talu lähedal metsas elavadrebased kährikud, kitsed, olen näinud isegi ühte hirve, põtru.
Täna metsas käies kuulsin imelikku urisemise häält. Sellega seoses meenus eelmisel aastal ühe karu külaskäik Suurele Munamäele. Karu uuris vaatetorni juures, kas juba sisse ei saa ja oli jäädvustatud turvakaameraga. Samuti olid ühed külastajad teda Munamäel näinud ja pilti teinud. Põnevaks teeb loo see, et meil olid sellel ajal külalised Hollandist, kes soovisid väga karu näha ja rõõmustasid väga kui olid Karulas karu jälgi näinud. Paari päeva pärast peale külaliste lahkumist kuulsin karu külastusest Suurele Munamäele. Mõnikord me ei teagi kui lähedal meie unistus meist on.

Vabalt Vaskna talu ümber elav küülik

Puuri jänkud

Jänkupojad

Vabad küülikud naudivad püikesetüusu

Sõbrad

Koer Pipi




Noor kass Ruudi

Merli ja küülikuisa

Musti natuke nooremalt

Musti täna


Vaade Vaskna turismitalule ja järvele 29.03.14

Vaade Suurele Munamäele 29.03.14

No comments:

Post a Comment