Tuesday, November 10, 2020

Mardipäev












 Täna on Mardipäev. Kahjuks sellel aastal meil mardisante ei käinud. Eelmisel aastal tegi Johann ennast mardisandiks ja läks mardisandi riietega kooli. Tüdrukud, kui väiksed olid, ei jätnud kordagi santimas käimata. Ka mina käisin lapsena Võrus elades santimas, samuti Haanja Naisseltsiga sai santimas käidud. Oli väga libe ilm ja me olime jala jõudnud Tseamäele. Käisime talust tallu ja ühest talust anti meile suur kõrvits. No oli ikka tegemist et see Haanjasse tirida. Pärast tehti sellest kõrvitsasalat sandipeole.

Tavaliselt saab Mardipäeva järgi ilma Kadripäevaks ennustada. Kui mardipäeval on tume maa, siis Kadripäeval valge ja vastupidi. Täna oli ilus ilma tuuleta aeg ajalt päikesepaisteline ilm ja maa oli kõik kena roheline. Nüüd õhtuks on maa kindlasti härmatanud aga pimedas seda eriti näha ei ole. Enne näitas kraadiklaas 1,1 kraadi C järgi aga nüüd oli 3,2 kraadi. Panin täna veel tulpe maha ja tõin kannad keldrisse.

Täna toodi suured aknad ja uks kohale ja pandi verandale ette. Nüüd saab sees ka hiljem tegema hakata, ilm enam ei sega. Helenat ei sega ilm kohe sugugi, tema käis veel täna ujumas. Sooviks ka väga aga jah, millegipärast hakkan külma kartma, võtan ikka hoogu. 

Homme meie armsa tütrekese Merli sünnipäev, ta on küll koolis Võrus ja näeme alles nädalavahetusel.

Homseni!v

No comments:

Post a Comment