Friday, November 27, 2020

Rõõmus Lilla






















































Täna käisime surnuaias riibumas, enne kui valge lumi katab maad. Haudadel olid lillakasroosad kanarbikud. Mõtlesin, et lillast värvist polegi jõudnud kirjutada, võib-olla rohkem pilte jagada. Neid on mul kogunenud mõned. Öeldakse, et lilla on rohkem kunsti-ja loomeinimeste värv. Minu sõprade ja tuttavate seas on tõesti just loomeinimesed, kes valivad julgelt lilla värvi. Kui suvel käisin Võrus laadal, kus olid ka vanad autod näitusele toodud, paistis uhkeks lillaks värvitud auto kohe kõigist üle. 

Indias reisil käies kohtasime kooligruppe, kellel kõigil lillad värvi koolivormid seljas. Ka nemad olid kohe nähtavad selles erinevate värvidega kleitide maailmas.

Looduses on lillal oma ringkäik. Talvel külmaga on päikeseloojang mõnikord lillakat värvi. Kevad algab sinilillede, kannikeste ja ka lillade tulpidega. Samuti põdrakanepi puhm võib teatud valguses roosakaslilla olla. Põnev oli otsida metsarajal naadil väikesi lillakaid laikusi lehtedel. Need olid väga kontrastsed ja ilusad. Osa lehte oli veel roheline, osa, valge ja osa lilla.

Kui tunned, et ja ma sooviks natuke rohkem lillat, siis tee seda julgelt, lilla armastab julgeid.

Homseni!

No comments:

Post a Comment