Wednesday, November 25, 2020

Vaskna talu küülikud ja Kadripäev














 Täna on Kadripäev. Kadrid toovad karjaõnne. Meie Vaskna talu väikese karja moodustavad küülikud. Need armsad jänkud hoiavad sidet maaga ja maatöödega. Iga aasta tuleb heina teha, rääkimata sellest, et iga päev tuleb neile kaks korda süüa ja juua anda ning teatud aja tagant puure puhastada. Vähe tähtis ei ole ka jänkudega suhtlemine. Mõned küülikud on julgemad ja soovivad kohe suhelda, teised jälle aremad ja soovivad vähem suhtlemist. . 

Soovisin mõne ilusa foto küülikutest teha aga ega see nii kerge ei olegi. Nad on kiired asendeid muutma ja foto peale jäävad ainult kõrvad või nina. Küülikud meeldivad nii meie oma perele kui ka külalistele. 

Ostsin poest lasteraamatu Peeter Pikk-Kõrv " Jõulud on tulekul." Nii armas on lugeda iga päev mõni armas jõuluteemaline lugu ja vaadata ilusaid pilte, ole sa siis laps või suur. Mina alustasin raamatu lugemist veidi varem aga raamatus on mõeldud iga päev esimesest detsembrist kuni jõuludeni üks lugu koos meisterdamisega. Mulle sellised jõuluraamatud meeldivad, mis on nagu kalendri vormis ja kus on igaks päevaks midagi lugeda ja teha. See mõte teha Vaskna talu jõuluraamat on mul olnud juba 11 aastat aga sellest juba veidikene hiljem.

Homseni!

No comments:

Post a Comment