Thursday, September 25, 2014

ISA SÜNNIPÄEV

Täna on meie isa Aare-Vello Mikkelsaare 87. sünnipäev. Kindlasti pole isa enam praegu see mees kes ta kunagi oli. Isa pidas aastaid õpetaja ametit, täpsemalt öeldest, ta oli geograafia-bioloogia õpetaja ja tema suurimaks hobiks olid vanad autod. Ta ei alahindanud kunagi kedagi, kui rääkis vanadest autodest, isegi siis kui see oli väike laps. Samas ise ta autot juhtida ei oska. Ta kirjutas raamatu Võrumaa autoajaloost aga peale raamatu ilmumist, kadus tal huvi autode vastu. Selle asemele tuli huvi eestiaegse  kunsti vastu. Ta hakkas korjama ja imetlema vanasid eestiaegseid ajakirjade kaani, mis olid tolle aja kunstnike autoritööd. Vahepeal ta imestas, et ta varem selle peale ei tulnud. Muidugi on ta väga suur Võru linna ja Võrumaa patrioot. Ta rääkis põnevaid lugusid oma lapsepõlveaegsest Võrust, näiteks kuidas Võru linna elevandid külastasid.
Tänaseks on isa voodisse jäänud aga huvi ilusate asjade vastu pole kuhugi kadunud. Ta oskab rõõmu tunda lilledest, kuna ta ise enam seiklema minna ei saa, tunneb huvi teiste tegemiste vastu. Täna rääkisin talle, kuidas Türgimaal olles kogesime maavärinat. Tema kui vana geograaf tundis huvi, kuidas see ikka käis.Täna oli isa päev.
Homseni!

Lapsena isa perekond vasakult tema isa Ulrich Daniel , vend Enno, isa Aare -Vello  ja ema Herta Heleene

Meie pere vasakult esimesest reast ema Ilme, süles mina Margit, õde Reet, isa Aare-Vello. Tagumises reas õde Karmen ja vend Marko

Isa Aare-Vello  tänasel 87 sünnipäeval

Kinkisime endisele kirglikule kalamehele suitsutatud tuura. Võrus Leoki kalapoes saadaval ja väga maitsev oli


Isa sünnipäevaks läks ratsuritäht õues õide, see sai isale viidud, mis talle väga meeldis

Vana isamajake, mille ümber on armas aed

Vana õunapuu koos vana isamajakesega

Metsviinapuu aias

Roosa tsinnia

Tsinniad isa-ema aias

Sellised põnevad lilled ka isa-ema aias, kahjuks nime ei tea


Isale meeldivad sellised vanad ajakirjade kaaned, kõik tolle aja kunstnike tööd. Need meeldivad mulle ka. Ega käbi kännust kaugele kuku.



Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 25.09.14

Vaade Suurele Munamäele 25.09.14

No comments:

Post a Comment