Tuesday, September 9, 2014

SEENELKÄIK

Kavatsesin täna reisimuljeid edasi jagada aga tore seenelkäik muutis mu plaani. Muidugi kirjutatakse räägitakse ja jagatakse fotosid suurest seenesaagist praegu kõikjal. Meie olime vahepeal Eestist ära väga kuival Türgimaal ja enne seda metsades veel seeni nii hulgaliselt polnud. Kuna vahepeal oli parasjagu niiskust ja soojust on see kõik seened metsas kõvasti kasvama pannud.
Otsustasin ka täna talu lähedal seened üle vaadata ja mulle suureks üllatuseks olid ka meie metsas seened täitsa olemas. Enne reisi käisin selle tiiru ja seeni seal oli ikka väga vähe. Rahvakeeli lambatatte kasvas meie maja lähedal männi ja kuuse all, kus praegu pole midagi. Põnev see seenemaailm.
Suur ja väike pang seeni täis, tuli nad kohe ära teha. Osa läks kohe kartulite ja salati juurde söömiseks. Teise osa praadisin ära ja läheb sügavkülma ja kolmanda  väiksema osa kupatasin ära. Vaatan, mis ma nendega ette võtan. Silmade eest käisib läbi pirukad, seenerisotto, seenesupp-kõike mida talvel nendest seentest teha saab. Loodan kindlasti veel metsa seenele minna, sest pikk talv on ees. Homseni!
Ilus kivipuravik metsa all

Siia puravikukohta tulekuga olin ma veidike hiljaks jäänud ,mõned puravikud olid lihtsalt vanaks saanud

Väikesed olid eriti armsad

Riisikad

See seen jäi silma ilusa värvuse tõttu

Samuti meeldis see tore seenekoloonia

Lähemalt vaadates eriti toredad

Punane kärbseseen on ka metsas üks tõeline kaunitar

Puravikke sai pang täis

Peale puhastamist kohe pannile

Praetud puravikud

Pärast topsidesse ja edasi sügavkülma

Seenelkäik ja seente valmistamine võttis oma aja ja pildistama minnekuks õhtul oli vihm kohal. Vaskna turismitalu ja Vaskna järv 09.09.14

Suur Munamägi seenevihmas 09.09.14

No comments:

Post a Comment