Tuesday, December 16, 2014

JÕULUMAA ROGOSI MÕISAS 2014

Täna külastasime koos Haanja lasteaiaga Rogosi mõisa jõulumaad. Vastu võttis meid kena haldjalik päkapikk ja törts vihma. Vihmast ei lasknud keegi ennast häirida ja edasi mindi juba jenkasammul.
Eemalt paistis Jõuluvana saan ja väga nooruslik 700 aastane Jõuluvana. Kõik lapsed said jõuluvana saani ronida ja koos Jõuluvanaga koos pilt teha.
Edasi läksime Rogosi mõisa väga salapärast olendit vaatama, see salapärane olend on Rogosi mõisa Sinine Daam ehk hea kummitus, kes valvab mõisa oma kohalolekuga.
Järgmises kohas käis muusika ja tantsimine, need olid päkapikkude töötoad. Lapsed said näha kuidas kraasiti, kedrati, keriti, koodi jne. Kõiges sai laps ise kaasa lüüa, ühe laua taga sai proovida vana sule ja tindiga nime kirjutamist. Teise laua taga uudistati käokella ja kolmanda laua taga ootasid tervislikud näksid. Kõigile lastele anti kaasa käsitsi valmistatud kaardike jõulusooviga ja juba tuligi edasi minna,
Koht kuhu me nüüd jõudsime asus vanas mõisa peahoonesaalis, kus olid vanad koolipingid. Seal tervitas meid päkapikk Anne koos pisikeste päkapikkudega, kes laulsid ja mängisid pilli. Aga peale seda said kõik lapsed ise pillid valida ja küll ikka läks mõnusaks koos muusikategemiseks ja laulmiseks. Oleks seal tahtnud kohe kõik jõululaulud läbi laulda, kuid meid ootasid juba piparkoogi päkapikud Mõisa köögis. Iga laps sai piparkoogi ja sai hakata seda kaunistama. Ka Jõuluvana kaunistas koos lastega piparkooke ja kellel kohe mõtet pähe ei tulnud, kuidas kaunistada, sellel Jõuluvana aitas kaunistada. Lõpuks joodi koos head taimeteed ja söödi piparkooki. Päkapikkude lambad vaatasime üle, kindlasti tasub leiba kaasa võtta.
Ja kui Te arvate, et see on kõik, siis nii see polnud. Staadionil ootas meid hobune ja tallipäkapikud. Hobusel olid ilus punane müts peas ja kõik lapsed said vankri peal hobusega sõita. Vot see oli ilus punkt Rogosi Jõulumaale. Tagasi sõites oli mõnus jõulutunne hinges, kui Te enam sellel aastal Rõgosi  jõulumaale ei jõua, siis tasub tulla siia ka muul ajal ja kõige tähtsam on kohtuda nende toredate ja südamlike inimestega, päkapikkudega, haldjate ja kummitustega, see koht on imeline, kui õpid teda tundma seestpoolt. Mina õnneks olen juba esimesed sammud sellel teel teinud...ja soovitan Teil seda ka teha.
Homseni!
Haldjalik päkapikk võttis meid vastu juba mõisa väravas


Lapsed said ronida Jõuluvana saanile ja teha koos pilti, Jõuluvana ei paista laste tagant väljagi

Salapärane Sinine Daam

Päkapikud ketramas

kudumas

kraasimas

Lapsed said sulega nimekirjutamist proovida

Kandlepäkapikk

Lapsed uudistasid käokella

Tervislikud ampsud

Päkapiku töölaud

Kõik said kohad vanadesse koolipinkidesse


Väikeste päkapikkude kontsert

ja nüüd anti kõigile pillid ja edasi oli juba ühine kontsert

Piparkookide kaunistamise töötuba

ja ikka koos Jõuluvanaga

ja kui vaja tuleb ka Jõuluvana appi

Ilus käsitöö

Lambad

Küll oli tore hobusega sõita

ja milline ilus müts hobusel on

Rogosi mõis

Vaade Vaskna turismitalule 16.12.14

Vaade Suurele Munamäele 16.12.14

No comments:

Post a Comment