Monday, December 8, 2014

VÕROKÕISI KÖÖGI-JA SÖÖGIRAAMAT

Täna oli "Võrokõisi köögi-ja söögiraamatu" esitlus Võru kultuurimajas "Kannel". Selle väga armsa Võrumaise toidu kokaraamatu autoriteks on Triinu Guerrin ja Kadri Karu.
Meie juurde tulid Triinu ja Kadri aasta tagasi ja pakkusid võimalust teha mingi Võrumaine toit, mida me kas kodus teeme või külalistele pakume. Kohe hüppas pähe mõte Ahti ema retsepti järgi tehtud paksudest kapsastest ja smooritud küülikust. Triinu ja Kadriga oli väga vahva koos töötada ja nad olid väga head küsijad ja kuulajad. Õlen õnnelik, et raamatusse sai meie tehtud toitude alla minu vanaema tikitud linad.
Esitlusel pakuti ka põnevaid Võrumaiseid toite. Minule meeldis väga peedimäärde-kanepitembi karask, aga oli ka teisi maitseelamusi.
Tahan ka ise selle raamatu teisi retsepte proovida.
Kes soovib ka endale seda kokaraamatut, siis kindlasti tasub pöörduda Võru Instituuti või sealt läbi astuda. Hea kingitus Võru juurtega inimestele.
Homseni!

Võrokõisi köögi-ja söögiraamatu esitlus

Triinu ja Kadri räägivad raamatu valmimisest

Sõir ja taga valge kitsejuust

Herne pätsikesed Urvaste kaerakamaga

Peedimäärde kanepitambi karask

Paljud kes kohal olid, olid ise ka seotud uue kokaraamatuga

Kadri kalja kallamas

Võrokõisi köögi-ja söögiraamatu kaan

Meie küülikupraad

Meie paksud kapsad

Vaade Vaskna turismitalule 08.12.14

Vaade Suurele Munamäele 08.12.14

No comments:

Post a Comment