Sunday, October 4, 2020

Kollane sügisel


















 Täna on õues sügist tunda. Tuul tahtis mitu korda mütsi peast kiskuda, seega tuul tantsib õues ja vihma ka tibutab aeg-ajalt. Samas sooja oli pea 13 kraadi aga tuule tõttu tundus natuke jahedam. Minu viimaste aastate üks hobisid on olnud VÄRVID ja värviteraapia. Kuna sügisel on päris palju kollast värvi, siis võiksi alustada KOLLASEGA. 

Kellel kasvavad kodu ümber erinevad lehtpuud, siis kollast värvi ikka jagub piisavalt. Samuti on paljud köögiviljad kollased või muutuvad kollaseks kui ülekasvavad. 

Kollane värv annab energiat, teeb tuju paremaks. Kindlasti on see märk anda veel enne talve meile põhjamaa inimestele energiat pikaks talveks. Mäletan kui kunagi aastaid tagasi käisin värviteraapia koolitusel ja seal andis õpetaja nõu, et suured pinnad võiksid olla rahulikemates toonides, nagu see looduseski on. Kindlasti soovitas ta juurde erinevaid aktsente, värvilaike mis aeg-ajalt looduses on ikka väga silmatorkavad ja meeliköitvad. Samas suurtes kogustes võivad nad olla väga väsitavad ja intensiivsed.

Kollase kohta meenub lugu, kuidas kooli seinad olid kollaseks värvitud ja õpetajatel oli tegu õpilastele tundide andmisega. See erinevus tuli välja peale remonti, kui kõik oli väga ilus ja särav aga samas tegi õppimise keeruliseks, sest ei lasknud millegipärast õpilastel maha rahuneda.

Kunagi käisin ühel tutvustusringkäigul, kus meile näidati väga ilusate kollaste seintega ruumi. Minul läksid kohe kõrvad kikki, et milleks neid kasutatakse. Olid olnud noorte kasutuses aga millegipärast anti nad mingi aja pärast eakamatele inimestele kooskäimiseks ja töötubadeks. Usun, et töötoaks eakamatele ta kindlasti sobis. Samuti soovitas õpetaja, et kui poiste tuba on rahulikumat tooni, sobiks sinna kindlasti kollased või oranžid värvilaigud-padjad, laud, seinapilt, lamp või mis iganes. See pidi just õppimise kergemaks tegema.

Kui tunne, et natuke energiat kulub ära, too kollast oma ellu, eriti sobib see sügisesel ajal.

Kohtumiseni homme!

No comments:

Post a Comment