Friday, October 23, 2020

Suusakolli tuba









 Tihti küsitakse, et missugused Vaskna turismitalus toad on. Mõtlesin, et millisest toast alustada. Meil on toad kahel korrusel. Alumisel korrusel on kahetoalised numbrid. Sobivad peredele, kus on rohkem kui kaks last.

Alustan tubade tutvustamist kõige viimasest toast, millel on väga naljakas nimi-Suusakolli tuba. See nimi tuli juba väga ammu, kui meil veel külalistemajagi polnud. Kui me siia elama tulime, uurisin palju Haanjamaa kohta ja lugesin kusagilt, et Suurel Munamäel elavad härjapõlvlased. See lugu oli väga põnev ja lustakas. Sellel ajal oli meie esimene poeg Kristjan väike aga ta suusatas väga hästi. Mõtlesin, et härjapõlvlastel võib ka olla selline poeg, kes suuskadel tuhiseb läbi lume. Tema nimi on Suusakoll Ati, ma mõtlesin välja lugusid temast ja rääkisin neid oma lastele. Kui me hakkasime ehitama teise korruse tube, siis me panime viimasele toale Suusakolli nime.

Vahepeal, kui meil on võimalik anda külalistele tubasid valida, siis nad tihti valivad selle toa. Enamus külalisi ei teagi, et sellel toal selline imelik nimi on. Teine kord siis juba teised toad.

Ilusate unenägudeni! 

2 comments:

  1. Oh, Margit, kui huvitav oleks sellest Suusakolli Atist lugusi kakuulda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pean meelde tuletama ja midagi sai omal ajal kirja ka. Ehk kunagi tõesti.

      Delete