Sunday, October 11, 2020

Pühapäevane hommikusöök koos pannkookidega.








 Tavaliselt pakume pühapäeviti hommikulauas pannkooke, nii oli see ka täna hommikul. Osad külalised läksid orienteerumisvõistlusele Filmi Vargamäele, teistel oli aega natuke rohkem hommikusööki nautida.

Vahepeal küsitakse, et mida me Vaskna turismitalus hommikusöögiks pakume. Loetlen siis üles, et mida me igapäevaselt pakume aga tegelikult sõltuvalt aastaajast või mõnest muust tegurist, teen hommikusöögiks midagi, mida menüüs ei olegi. Nii, et päris samasugust menüüd meil ei ole aga need asjad mis peavad olema, need ikka on enamasti alati.

Kindlasti mida me pakume on puder, erinevatest teraviljadest aga algab tavaliselt kaerapudruga. Sportlastele, soomlastele ja ka enamusele eestlastele on puder väga oluline hommikusöök. Sakslastel see nii ei ole, aga sakslastele meeldib proovida ja katsetada kohalikke maitseid ja mõnikord nad on üllatunud, et pudru neile maitseb ja nii hea on.

Teiseks leib, sai, mõnikord ka ,röstsai või, lihavalik ning juust.

Kolmandaks midagi värsket-kas tomatit, kurki, paprikat või rohelisi lehti.

Neljandaks kala, tavaliselt on see heeringas, vahel ka kilu või räime, harvem muud kala.

Viiendaks müsli ja krõbinad, sageli mitut sorti.

Kuuendaks muna, enamasti praetud kujul aga teinekord omlett või keedetud muna.

Magusaks on moos, teinekord mesi, koogikesed või küpsised.

Joogiks on kohv, tee, mahl, enamasti apelsini, piim ja jogurt. Kui on teada, et taimetoitlased, siis ka taimne piim, ning midagi toidule lisaks, kas praetud tofu.

Ja nagu öeldud oli, pühapäeviti pakume pannkooke, teinekord kui on kooki, siis see asendab pannkooke.

Tavaliselt hommikusöök algab kell 9.00 ja lõpeb 10.30. Aga alati on erandeid, alati tasub öelda, kui kuhugi varem vaja jõuda, siis teeme hommikusöögi ka vastavalt vajadusele.Kõige varem on olnud kella kolme ajal öösel aga tehtud see sai, isegi puder oli olemas.

Usun, et leiate midagi veel hommikusöögilauast, mida siin kirjas ei olnud aga seda peatejuba ise vaatama ja maitsma tulema.

Homseni!


No comments:

Post a Comment