Friday, April 25, 2014

PÕHJAKA MÕIS

Tagasi UMA MEKI ekskursioonilt,kus sai külastatud mitmeid huvitavaid toidukohti. Esimene koht mida külastasime oli Põhjaka mõis Järvamaal Tallinn-Tartu maantee lähedal. See on tõesti väga eriline toidukoht. Olin sellest kohast palju kuulnud, lugenud FB -s nende tegemisi jälginud.
Mulle väga meeldis sealne mõnus vaba õhkkond, taimeaed, notsud, toonekurekorsten, kanad ja suur varjualune.
Kui majja sisse lähed, saad kohe aru, et sa pole jõudnud tavalisse restorani ja toidud, mis seal pakutakse ja kuidas pakutakse on ka kõik väga omapärane ja ütlematta sümpaatne. Kuid kui saad kööki piiluda ja näed, et kõik see toit tuleb puupliidilt, elava tulega ahjust, tekib tohutu austus nende inimeste ja selle maitsva toidu vastu. Kuna Põhjaka mõis on Eesti parimate restoranide TOP 50 sees auväärsel 3 kohal, siis saad aru kui hinnas selline tõeline elu ja toit inimestele on. Meeldis see, kuidas nad toitu tutvustasid, millised huvitavad menüüd ja hea võimalus lemmiktoitu ja napsi kaasa osta.
Põhjakat iseloomustab ka toitude hooajalisus, kui on maasikate hooaeg, siis on menüüs maasikad, talvel pakutakse selle eest maasika kompotti.
Kunstipärane on ka Põhjaka koduleht, kust saab rohkem teada nende tegemistest ja on üleval menüü. http://www.pohjaka.ee/
Sooviksin Põhjakale tagasi minna ja soovitan Sinulgi Põhjakat külastada kui oled Tallinnast Tartusse või Tartust Tallinnasse minemas.
Tuletan ka meelde, et kui vajad majutust Lõuna-Eestis, siis meie ikka ootame Sind. Õpime parimatelt ja püüame ka ise parima anda.

Elava tule ahjust ja puupliidilt tuleb Põhjaka maitsev toit

Vaade Põhjaka restorani saali

Eelroogadega kaetud laud

Ümmargune kaetud laud

Maitsvad toidud

Magustoiduks kohalik jäätis Napoleon ja Tuuletaskud

Menüü

Põhjaka restorani välisuks

Maja väljastpoolt

Rabarberid on juba päris suured

Rabarberipõld

Põllul töö käib

Kasvuhoone

Toonekured

Põhjaka omad notsud

Põhjaka omad kanad

Suitsuahi


Varjualune

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 25.04.14

Vaade Suurele Munamäele 25.04.14

No comments:

Post a Comment