Sunday, April 13, 2014

URBEPÄEV VASKNA TALUS.

Täna on Urbepäev. Vanadel eestlastel oli selline tore komme Urbepäeva hommikul omi lapsi pajuurvaokstega urbida. Seda ikka selleks, et lastel hea tervis ja õnne oleks. Kui see juba vanal ajal töötas, siis miks mitte seda ka tänapäeval teha. Meil said lapsed urbitud ja meie peaaegu viieaastane Johannn, kostis urbimise peale, et mida rohkem, seda rohkem tervist.
Nagu pühapäevale kombeks, siis hommikusöögiks ikka pannkoogid.
Täna koos perega pikemale matkale minna ei saa, kuna tüdrukud lähevad täna Võrru ettelaulma, et kas Haanja kool saab Laulupeole või ei. Hoiame neile pöialt.
Mina tegin täna natuke pikema ringi, vaatasin rebaseurud üle ja leidsin ka päris uued urud. Rebaseid kahjuks ei näinud. Ojake vulises metsarajal ja sealt tuli mõte otsida lähiajal ojakese algus üles.
Eile oli kaks laululuike Vaskna järvel ja sookured huikusis kõvasti, täna oli järve peal vaiksem aga mets oli linnulaulu täis, kahju, et fotode juurde linnulaulu ei tule.
Päike on hommikust peale paistnud kuidagi vines taevast, ilmateade lubas õhtuks vihma, hetkel paistab küll päike veel täies ilus.
Kena Urbepäeva jätku ja urbige ka oma lapsed ära, enne seletage neile ja urbige ennast ka, siis on sellest tervist ja rõõmu.

Vana remmelga imeilusad kollased urvautid Vaskna talu sissesõidul

Urbepäev on nädal enne ülestõusmispühi.

Õied muru sees (kunagi mu ema istutatud)

Urbimine

Naat kuivanud sõnajalalehtede vahel

Kasel veel hiirekõrvu pole aga kohe varsti...

Kollased urvad rohelise kuuse taustal.

Ojake mille algust lähen lähiajal avastama

Näsiniin

Näsiniin on väga mürgine

Leederil on kohe lehed väljas

Leeder

Rebaseurg

Hallid urvautid on meie halli küüliku karva

Imelistest värvilaikudest minna mööda ei saa

Pannkoogid

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 13.04.14

Vaade Suurele Munamäele 13.04.14

No comments:

Post a Comment