Saturday, April 19, 2014

SÜDAMETERVISE KÕNNIPÄEV PULLIJÄRVE MATKARAJAL


Täna toimus Haanja valla südametervise kõnnipäev Pullijärve matkarajal. Osalejaid oli palju, ilm oli imeilus ja juba päris suviselt soe.
Pullijärve matkarada asub Kagu-Eestis Misso vallas ja kulgeb ümber Pullijärve. Vana rahvapärimuse järgi on järve nimi tulnud põdrapulli järgi, kelle hundikari järvejääl olla murdnud.
Meie matk algas RMK metsamaja juurest ja samas kohas ka lõpetasime. Rada kulges mööda metsarada ning oli varustatud teadetetahvlitega. Rada läks ka üle eramaa, eramaa järve ääres oli põnev parvsaun. Püüdsime olla kõik väga korralikud aga natuke ikka uudistasime seda parve. Rada kulges metsavahelt välja vana Pihkva-Riia kiviteele, mis muidugi ammu enam kivitee ei ole. Ida poole jääb Venemaa ja lääne poole Lätimaa.
Pullijärve ääres asub Pullijärve Puhkeküla, kus pakutakse majutust kämpingumajades. Samuti oli seal puhkekülas armas grillmajake järve kaldal  kaks toredat harjutusteväljakut.
Edasi jõudis tee Misso alevikku, mööda vanast ja uuest koolimajast ning "Nipernaadi saunast" ja vanast kooli männist ning kivist. Siin on kool juba kaua aega olnud ja külal ja koolil on hoopis teine nimi olnud-Peräpugola, mida see täpselt tähendab, või miks nime vahetati, need on põnevad küsimused?
Pullijärve ääres on palju paadisillakesi, samuti oli seal näha nii vanu, uuemaid kui ka päris uusi ja modernseid paate. Järve lähedal metsas on uus laululava, sobis hästi looduse keskele.
Matka lõpuks pakuti meile RMK metsamaja juures Nopri meiereis valmistatud seljanka suppi koos taluleiva, sõira ja taluvorstiga. Magustoiduks omal valikul erinevaid kohupiimakreeme.
Vaskna turismitalust on 20 km Pullijärve matkarajani. Foto tehtud 19.04.14
Matkapäeva võttis kokku perearst Evi Lutsu loeng tervisliku eluviisi poole liikumisest ja erinevatest etappidest sellel teel.
Vaskna turismitalust on Pullijärve matkarajani 20 km ja kui otsid armast kodust majutuskohta Kagu-Eestis, siis meie Vaskna turismitalu ootab Sind!

Pullijärve matkaraja skeem

Juba rohetab

Sinililli oli kogu metsaalune täis

Koprapese Pullijärve ääres

Parvsaun

Pullijärv


Pullijärve pukeküla

Võimlemisväljakud

Venitusväljak

Grillimajake

Puhkeküla kämpingud


Vana kooli pettai (mänd)

Laululava

Paadid Pullijärvel

Nopri talumeierei toidud

Arsti loeng


Vaade Suurele Munamäele 19.04.14
Matkaseltskond

No comments:

Post a Comment