Tuesday, April 29, 2014

TAMMURI TALU

Tammuri talurestoran oli UMA MEKI õppereisil viimane peatuskoht. Nähtud ja kogetud oli reisi jooksul palju aga Tammuri talu oskas ennast väga eriliselt ja väärikalt meelde jätta. Kõige rohkem meeldis mulle peremees, peakokk (ei oskagi õiget nimetust anda, õige oleks mees nagu orkester) Erki mõnus ja peenetundeline huumorimeel.
Talu kuulub Eesti paremate restoranide TOP 50 seas auväärsele 16 kohale. Huvitav on veel restorani asukoht. See et maal häid restorane on, pole mingi uudis ega ime, aga vanas 150 aastases vanas taluaidas nii uhke restoran, see on midagi teistsugust.
Igast toidust alates eelroast kuni kohapeal tehtud lõpunapsuni saad tõelise maitseelamuse. Mis veel kõige tähtsam, tuju muutub kuidagi rõõmsaks ja kergeks, kas maitsvast toidust, heast veinist või mõnusast kokast, seda ei saagi teada.
Tammuri talu külastades peab kindlasti aega varuma, otsused on Sinu eest tehtud, ei mingit peamurdmist mida valida. Kindlasti peab aja broneerima, natuke infot www.tammuri.ee
Tammuri talust Otepää lähistelt on Vaskna turismitallu ~75 km. Kodune majutus järve ääres ootab Sind Vaskna turismitalus. Meie ootame Sind!

Tammuri talurestorani peremees-kokk Erki Saar

Tammuri talurestoran asub vanas aidas

Puhkenurk aida ees

Kaetud laud aidas sees

Kaetud laud aida tagumises toas

Eelroog

Pearoog

Magustoit

Marjadest tehtud napsud

Napsud oma aega ootamas

Kahe ruumi vahel oli tore kamin-ahi

Mõnus samblikuga puu seinas, mida ma pole kohanud üheski restoranis

Mulle see tõeliselt meeldis

Eesti TOP 50 sees tubli 16 koht näitab ikka väga head taset

Talu oli väga korras ja peamaja oli ka väga ilus

Mängumajast sai ronida puu otsa


Kõigil on meeled rõõmsad

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 29.04.14

Vaade Suurele Munamäele 29.04.14

No comments:

Post a Comment