Thursday, April 28, 2011

1 mail algab Võrumaal turismihooaeg

Paljud huvitavad kohad Võrumaal teevad esimesel mail uksed valla ja ootavad külastajaid avatud uste päevadele ja piletiraha ei küsigi. Igaljuhul väga tore lastega peredele ja kevade nautijatele. Meie pere oleks ka kohe minemas aga meil suur toidugrupp tulemas, kes avab meie Vaskna talu välismaa toidugruppide hooaja. Loodame,et pool peret saab minna ja huvitavatest kohtadest rõõmu tunda.
Tegelikult algab hooaeg juba 30 aprillil Rogosi mõisas(Vaskna talust 10 km lõuna poole) kostümeeritud nõidadele käib stardipauk Volbriöö aaretejahile. Erilise välimusega nõidadele on eriauhinnad, ning pärast jahti toimub Rogosi mõisa õuel üks suuur nõidade tantsutrall. Sissepääs tasuta, mis sa hing veel tahad, võta luud ja ole 30 aprillil Rogosi mõisas kohal.
1 mai hommikul kell 11 avatakse Rõuges Ööbikuorus Võrumaa turismihooaeg, kohal Võru maavanem hr. Kõiv ja Rõuge vallavanem hr.Toots. Sealt edasi matkarajale kuni väga huvitava kohani. Ööbikuoru hüdrotöökoda-muuseum avab uksed ja demonstreerib, kuidas omal ajal hoones elektrit tehti ja vee jõul metalltööpinke käivitati. Olen aastaid tagasi käinud, huvitav isegi naisterahvastele, rääkimata meestest.
Programm on tihe, sest kell 12 oodatakse juba Pokumaal. Pokukoja külastamine huvilistele tasuta. Pokumaa sõpru ja kõiki huvilisi oodatakse Pokumaa matkaradade korrastamise talgutele, mis kestavad 12-16 ja pärast pakutakse talgusuppi.
Kella ühest oodatakse jälle Liikluslinna sünnipäevapeole, kus samuti pakutakse suppi ja sünnipäevatorti ja tegemisi jätkub mitmeks tunniks. Sissepääs tasuta.
Võõrasemad lillevankris

Vaade külalistemaja terassilt Vaskna järvele

Kaduneljapäev on täna

Pokudel ilusad rohelised tutid peas
Ka Vaskna talu alustab hooaega suure välismaa toidugrupiga, kui on soov külastada Vaskna turismitalu, pane aeg juba varakult kinni, siis on kindlus suurem, et kohti veel on. Kõige kurvem on kui ei saa külalisi aidata, ka täna pidi juba kahele suvisele tööle eitavalt vastama, kuna oli juba broneeritud. Loodan, et Sinuga nii ei lähe, meie ootame Teid.

No comments:

Post a Comment