Monday, April 25, 2011

Laste mänguväljakud ja loomapargid Hollandi reisil

Mänguväljak Poolas

Mänguväljak Poolas

Mänguväljak kämpingus

Mänguväljak Keukenhofi lilleaias

Mänguväljak Keukenhofi lilleaias

Dinosaurus Poolas

Mänguväljak Hollandis

Mänguväljak Hollandis ja meie tore ja tubli reisikaaslane Liisi

mänguväljak Hollandis

Mänguväljak Amsterdamis

Osavusronimine Leedus

Krokodilli kiik Leedus

Mänguväljak Piszi linna raekoja platsil
Ma ise ei saa kuidagi ükskõikselt laste mänguväljakutest mööduda ja kui fotokas kaasas,siis teen ka klõpsu ära. Nii oli see ka Hollandi reisil, kus läbides erinevaid riike ja kohti oli näha ka erinevaid mänguväljakuid kus lastel mõnus mängida. Loomulikult vaatan ma neid ka sellepärast et meie talule mõnda head ideed saada ja sellepärast otsustasin ka sellest loo teha, et võibolla keegi leiab siit mõne hea idee. Ja kõik ikka sellepärast, et laste mänguväljakuid ei saa kunagi liiga palju ja mõtteid ja ideid võiks alati levitada, et neid tekiks juurde nagu seeni vihma ajal.
Esimene peatuspaik oli meil Leedus 19 km kaugusel Läti piirist Rauboniu toidukoht ja loomapark. Seal oli lastele palju erinevaid kiikusid, samuti oli seal väike loomapark ja vanade asjade väljapanek. Kui meie seda kohta külastasime oli väljas kõik tasuta.
Ööbisime Poolas Pisza linnas Nad Pisa hotellis, mis oli südalinnas, raekoja taga. Ka seal oli armas väike ilusa haljastusega mänguplats lastele, samuti oli selline ilus väljak natuke eemal raekoja platsi juures.
Jõudnud Hollandisse, tehti teeääres väike jalasirutamise peatus, kus oli ka armas koht lastele mängimiseks.
Kuna meil oli reisikaaslaseks väike Liisi, siis oli rõõm näha kuidas ta mänguväljakust rõõmu tundis.
Kuulsas Keukenhofi lilleaias ei olnud unustatud lapsi, ka seal oli väike väljapanek koduloomadest, ning samuti kiiged ja ronimisrededelid, isegi väike köisrautee oli.
Amsterdami linnas ühes hoovis leidsime õitsva õunapuu all platsi lastele mängimiseks ja seda kohalikud lapsed ka usinasti kasutasid.
Hollandis ööbisime Duinrelli kämpingus, mis oli hiiglasuur ja mille juurde kuulus ka veekeskus ja teemapark. Seal oli suurusele vastav mänguväljak ja tervel territooriumil olid väga ilusad konnadega prügikastid. Rohkem infot www.duinrell.nl
Tagasiteel peatusime Poolas, üpris Saksamaa piiri lähedal Moskis ja ka selle toidukoha juures oli tasuta ilus laste mänguväljak koos suurte dinosauruste kujudega. Samuti oli seal loomapark väga erinevate loomadega (ahvid, kaamel, zebra, kõiksugu linde ja muid loomi). Igaljuhul lastel seal igav ei hakka, tegevust jupiks ajaks.
Reis jooksul tekkis palju mõtteid mida Vaskna turismitalus pareminiteha, elu näitab kas kõigist ideed ka teoks saavad. Loodan,et ka Teie leiate mõne väikese ideeraasukese ja kusagil saab lastele jälle tore mängukoht juurde.

No comments:

Post a Comment