Saturday, April 23, 2011

Jüripäev

Tegime eile jürituld ja ka esimene grillimine ära proovitud. Mõnus istuda lõkke ääres ja vaadata lõkketuld ja järve samaaegselt. Vaskna järv on juba peaaegu jäävaba aga natuke ikka on jääd ka kui aus olla. Pardipaarid juba kurameerivad ja üldse on kõikjal lindude rõõmsat laulu täis. Parim aeg looduses ringi uidata või niisama kuskil kükitades loodust kõrvalt jälgida. Pole tülikaid sääski ja õhk kõige puhtam aastas.
Sai juba värvitud mune (vutimunad) keedetud ja ka ise mune värvitud. Väga ilusad kollased munad saab kummeliõitest ja muidugi poest ostetud värvidega värvitud munad on väga ilusad.
Homme on Suurel Munamäel Suur Munalaat, kuhu on väga tore koos perega minna. Saab mune veeretada, värvida, koksu lüüa, samuti käsitööd osta ja niisama õues toredalt aega veeta. Meie pere igaljuhul läheb ja homme siis rohkem juttu Munamäe munalaadast.
Sinililled juba õitsevad

Jüripäev Vaskna turismitalu seinal

Hommikusöök Vaskna turismitalus

Värvitud munad

Pesa


Endatehtud pühadekaardid
 Väljas küllalt oldud, siis võiks ju mõne toreda pühade kaardi valmis meisterdada, mina mõned tegin ja nüüd kuivavad laual. Kui meeldivad, siis tee ise ka.

No comments:

Post a Comment