Sunday, April 10, 2011

Kevadine aprillihommik

Täna paistis päike juba hommikul vara voodisse ja nagu sosistas, tule õue mind tervitama. Sellest paitusel ja sosinal oli mulle mõju, tõusin ruttu ja võtsin fotoka kaenlasse ja läksin Vaskna järve äärde uudistama, kui kaugel see jää minemine või sulamine on.
Kuigi päike oli kevadiselt soe ja mõnus, oli öö olnud jahe ja kohtadel kus lund oli, lumi kandis peal. Kaugelt paistis ka järv üsna talvine aga lähedalt oli näha kevade märke küllaga. Lootsin näha ka meie järve sookurgi, keda Ahti oli juba näinud nädala algul. Hommikul mul neid näha ei õnnestunud, seevastu oli õhk teiste linnukeste laulust lustlik ja rõõmus. Kuldnokad istusid kõrvuti oksal ja laulsid teineteise võidu, päris tore kuulata ja vaadata.
Järveäärne lõkkekoht ja tünnisaun peesitasid mõnusas üksinduses, paadid olid juba ka lume alt väljas aga vesijalgratas oli veel lume all. Jääauk mis talvel oli saunalistele väga tähtis koht, oli samuti üksinda päikesepaistes. Järve äär oli juba lahti, uurisin ega mõnda kalakest silma ei hakka aga ei olnud veel kedagi kohal.
Taevas oli kohati hele-hele sinine ja õhk aasta parim ja puhtaim.
Jalutades jõudsin jälle talu juurde tagasi, vaatasin väljapanekud üle. Mulle meeldib väga servamatta laudade peale joonistada nii rahvakalendri tähtpäevi, jänkusid, päkapikke ja inimesi ja ma panen need tööd õue seinte peale välja. Samuti on meil seal vanast ajast Karini ja Elmari tööd, taimevaibad, vanad tööriistad, hoburauad ja samuti ühed jalarauad, mida külalised väga uudistavad.
järveäärne lõkkekoht

tünnisaun Vaskna järve ääres

Tünnisaun seestpoolt

Paadid juba lume alt väljas

Vesi on juba väljas

jääauk tünnisauna juures

Vaskna talu külalistemaja

Seinapildid kaminasaali seinal

püünised on nüüd õnneks pildi sees

hoburaua pilt

Kuldnokad

Kuldnoka pesakastid
Täna tõotab ilus päev tulla, päeval teeme ettevalmistusi uueks nädalaks ja õhtul kütamesauna. Ühed head sõbrad lubasid ka külla tulla. See on minu Tartumaa vanaema iidne tarkus, et tee pühapäeval kokkuvõtted olnud nädalast ja tee positiivsed plaanid uueks nädalaks. Meid ootab uuel nädalal ees tore ja õpetlik reis, mõtle Sinagi oma uus nädal ilusaks ja lootustandvaks isegi siis kui hinges on kurbus.

No comments:

Post a Comment