Thursday, April 21, 2011

Lihavõttekaunistused Hollandi reisil.

Püha Nikcolausi kirik, kus meil õnnestus Palmipuude pühal viibida
Ülestõusmispühad ukse ees, ning sellega seoses mõtlesin et jagan ideid mida ise nägin teel Hollandisse ja Hollandis. Üllatav oli mulle see, et kaunistusi oli loodetust tunduvalt vähem aga mõned armsad väljapanekud ikka leidsin.
Teel Hollandisse ja tagasi ööbisime Poolas Pisza linnas ilusas Nad Pisa hotellis, kus olid armsad toad ja väga ilus haljastus hotelli ümber. Hotell asus kesklinnas, raekoja platsi lähedal. Suures söögisaalis oli külastajate rõõmuks välja pandud väike lihavõttenurgake, mis minu arust oli väga armas. Hommikusöögilauda oli ka kaunistamas lihavõttejänku.
Sealsamas Pisza linnas leidsin ühe Lihavõtteteemalise vaateakna, eriti ilus tundus ta õhtuhämaruses bussi aknast.
Amsterdami linnas kanalite vahel jalutades leidsin ühe kaunistatud ukse ja ühe kitsekesega vaateakna, ka need tuletasid meelde, et pühad on tulemas.
Pühapäeval oli palmipuudepüha ja meil õnnestus külastada Püha Nicolausi kirikut peale jumalateenistust. Väga ilus kirik ja eriline tunne oli viibida nende oksakestega inimeste keskel. Kuna pildistamine oli kirikus sees keelatud, siis kirikust seest mälestuseks fotot ei jäänud, ainult väljastpoolt.
Zaandami vabaõhumuuseum on hästi eriline külake, kus elatakse ja näidatakse vanu töid ja maju külastajatele. Sealolevas juustukojas oli suur juustupood koos juustu degusteerimisega. Üheks eriliseks juustuks oli roheline basiilika juust, mis oli ka väga hea maitsega. Seal juustukojas oli samuti väga armas lihavõttenurgake koos ilusa väljapanekuga. See nurgake oli minu lemmik.
Muidugi oli igalpool majade ümbruses lilli istutatud nii kastidesse pottidesse kui puukingadesse ja sellest oli tunda, et kevad on täies hinguses. Samuti õitsesid kõikjal magnooliad, õunapuud, kirsid ja rododendronid.
Keukenhofi lilleaia suures lillemajas oli samuti kevadpühateemalisi kujundusi koos vana õunapuu küljes rippusid pisikesed linnupuurid ja lilled, ning see jättis väga looduslähedase mulje, mida saab ka meil kenasti kasutada ja on ka sarnaseid tehtud siin Eestis.
Kuna Eestis on ka kevad kätte jõudnud ja lapsed on üha enam ja enam õues, siis homme kirjutan reisil nähtud laste mänguväljakutest.
Lihavõttenurgake Nad Pisa hotellis Poolas

Mina lihavõttenurga juures poseerimas

Hommikusöögilaud koos lihavõttejänesega

Pühadeootel vaateaken Poolas

Kevadpühaootel vaateaken Poolas

Kevadine pärjake uksel Amsterdamis

Vaateaken kitsekesega Amsterdamis

Juustukoja lihavõttenurgake Zaandami vabaõhumuuseumis

Lihavõttenurgake Zaandamis

Magnoolia

Kevadine kompositsioon

Puu lihtsus on moes

Mõnusad pesakastid

No comments:

Post a Comment