Wednesday, May 28, 2014

KAEVAMINE, ISTUTAMINE , KÄRNKONNAD JA VALGE SEEN

Tänane ilm oli ideaalne istutamiseks. Mul oli aias kurgipeenra jaoks taimed ostetud ja täna oli hea taimed mulda istutada. Tuli mõte veel natuke maad juurde kaevata, sinna tuleb kurgitaimed ja suvikõrvitsataimed veel osta. Kui ma maad kaevasin leidsin ühe kärnkonnapere-kaks suurt ja kolm pisikest kärnkonna. Nad olid nii armsad, kui fotoka tõin, siis nad nii kenad pildile ei jäänud.
Edasi istutasin petuuniaid vankrisse ja potti. Teist vankrit hakkab Ahti parandama, põhi on läbi, hetkel sinna ei saa veel midagi istutama. Ootamas on lillepeenar, nende jahedamate ilmade ajal tuleks see ka üle käia.
Pildistamise ajal Kivestmäe tõusu peal näed kuidas sõnajalad rullivad ennast üle teiste, alles natuke aega ei olnud neid olemaski. Varsti on sõnajalakoht sõnajalgu täis, nii nagu igal aastal on olnud.
Tänane uustulnuk raja ääres oli  valge tundmatu seen, mille jalal aga loori ei olnud. Valgeid seeni ma ikka natuke kardan ka, tänu valgele kärbseseenele, aga kui tal loori polnud, siis ei oska küll arvata, mis seen see on.
Homseni!

Kaevamisel leitud kärnkonn

Natukese aja pärast oli näha ka teisi pisikesi konnapoegi

Mägimänd

Kurgipeenar ja mõni lehtpeet ja suvikõrvits

Vanker sai peale petuuniate istutamist hulga rõõmsam

sama ka adrapott

Sõnajalad ilmuvad korraga muu heina seest ikka kõrgemale

Üleval heinamaal sellised pisikesed õiekesed

Valge tundmatu seen matkarajal

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 28.05.14

Vaade Suurele Munamäele 28.05.14

No comments:

Post a Comment