Monday, May 26, 2014

SOOME TOIDUGRUPP

Täna oli meile külla oodata grupp Soomest. Hommikul vara läksin mäe peale nõgeseid korjama, sest palutud oli kergemat suppi. Ühekorraga tegin ka pildistamise ära. Ise olin väga rõõmus, et nüüd saan mõned pildid teha, kuidas me suurtele toidugruppidele toitu pakume. Lauad olid valmis ja toit oli valmis, isegi soomekeelne tervitus sai Ahtil õue üles. Jooksin teise majja fotoka järele, et mõned fotod teha aga oli juba kuulda kuidas suur buss meile hoovi keeras ja sellest toidlustamisest saan Teile ainult kirjutada. Grupp oli väga armas, Turu lähedalt muuseumitöötajad.
Kuna oli palutud kergemat einet, edasi sõideti külastama Metsavenna talu ja seal pakutakse samuti toitu.

Soome grupi tervitus kaminasaali seinal

Mul on üks väga hea nõgesekoht, kus kasvavad head mahlased nõgesed.

Terve korvitäis sai korjatud, mis üle jäi sai kuivama pandud
Supi juurde oli palutud taluleiba võietega , kooki, kohvi ja teed. Mul on joonistatud üks lõbus pilt meie hoovist ja sinna ma kirjutan grupimenüü.

Meie talu grupimenüü, ainult üks võie ei mahtunud peale. Pean uue joonistama, olen liiga vähe ruumi jätnud.

Paistekakud tulid ahjust välja

Leivavalik-paistekakud odrajahust, Hartsmäe talu rosina-ja seemneleib

Kasvuhoonest saadud rohelise võie (till, roheline sibul, petersell)

suitsulihavõie

Eile ma korjasin ilusaid helerohelisi ja hapukalt maitsvaid kuusekasve, millest tegime ühe võide, teine oli suitsulihavõie ja kolmas maitserohelise võie. Leivad olid tellitud Hartsmäe Ökotalust ja paistekakud tegin hommikul ise. Enne hapendatud rukkileiba oli eestlaste leivaks odrajahust paistekakud. Soovisin, et leivavalikus oleks vanemat ja uuemat aega. Rosinaleib ja seemneleib on tehtud vana aja meetodiga aga uuenduseks on sees seemned ja rosinad. Mina ka, kui soovin paistekakke veidi maitsvamaks muuta, praen või sees sibulat ja panen erinevaid taimi sisse, või mõne juustujupi, nii kuidas parasjagu tunne on.

Kuuseokkavõie
Nõgese-värskekapsasupp

Supp ja rabarberi kook tulid minuarvates ka päris head välja, koogist ei saanud ei enne ega pärast mingit fotot, sest pärast polnud enam millestki teha.
Kui muust elust kirjutada, siis jänkul sündisid pojad, loodan, et kõik hästi läheb.
Kõike head ja kaunist Teile, homme kohtume!
Jänkul on pojad

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele täna hommikul 26.05.14

Lihtne õis võib ka nii ilus olla

Vaade Suurele Munamäele 26.05.14

No comments:

Post a Comment