Monday, May 19, 2014

OTEPÄÄ JA PÜHAJÄRV NING +30 KRAADI SOOJA

Ei ole väga kaua aega tagasi kui Haanjas sadas mai alguse poole lumi maha ja oli seal terve päeva. Nüüd 19 mail oli üle Eestimaa suur soojalaine. Meie käisime Otepääl ja Pühajärves ujumas. Tehvandi staadionil näitas tornikraadiklaas +28 kraadi sooja. Pühajärves oli vesi just niipalju soe, et sai juba ujuda. Vaskna turismitallu Otepäält ~60 km.
Tagasi kodus Haanjas Vaskna talus näitas kraadiklaas +30 soojakraadi ja Merli mõõtis Vaskna järves 23 kraadi sooja. Paegu kohe AK ilmateade ütles, et Eesti soojarekord tehti Kundas +33,1 kraadi sooja.
Õunapuud on kõik õitsema hakkanud, isegi see puuke, millele unustasime jänkuvõrgu ümber panna ja jänkud talvel koore ära sõid. Eks see ole puukese viimane pingutus või toimub tõesti ime ja puu jääb elama. Samuti õitsevad ebaküdooniad, meelespead ja kuutõverohi. Eks neid õitsejaid ole teisigi aga see on mis kohe silma jäi. Praegu on kõik lopsakas ja ilus. Taevas on roosakaid värve päikeseloojangust, öösel ja homme lubati äikest. Loodame väga, et äike kurja ei tee nagu paar aastat tagasi. Eks homme ja ülehomme näita kuidas kõik läheb. Kuid uskuma peab alati heasse ja headusse. Homseni!
Niikaua kui pilte üles laadisin on äike juba kohal.

Lillepaat Pühajärve ääres

Pühajärve mõis


Sõjatamm Pühajärve kaldal



Infot Sõjatamme kohta

Johann uurib mis seal ojas toimub

Dalai Laama külaskäiku meenutav mälestusmärk Pühajärve kaldal


Johann kiigub Pühajärve ääres

Pühajärve rand

Tehvandi staadionimaja ja spordimuuseum


Merli ilusa rapsipõllu ääres

Ebaküdoonia õitseb Vaskna turismitalus

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 19.05.14

Vaade Suurele Munamäele 19.05.14

No comments:

Post a Comment