Wednesday, May 14, 2014

VAHTRALEHED ON TÄITSA MAITSVAD

Eile lugesin FB-s, et vahtralehed on söödavad. Mina neid enne maitsnud ei olnud ja täna tahtsin kohe proovida. Tõesti väga hea maitsega olid, st spetsiifilist tugevat maitset ei olnud. Võiks kindlasti noori lehti ka salatisse panna. Päris huvitav mida kõike süüa ei saa. Peaks järjest kõik puulehed järgi proovima, võib-olla on kõik head ja kasulikud. Mida ei tunne ja mürgised muidugi välja jätta.
Täna alustasingi näksimisega pihta. Maitsesin kuusekasve, kui nad veidi suuremaks lähevad, siis teen neid meega sisse ja sügavkülma tahan ka panna. Kaselehte maitsesin ka aga eriti ei maitsenud. Tammed on väga põnevad puud, enamusel veel lehti pole aga mõnel puul ja mõnel oksal juba pisikesed armsad lehekesed olemas, kuigi kõik kasvavad ühel real ja ühes kohas. Ikka on ka taimeriigis nii, et mõned on lihtsalt kiiremad. Tammeleht nagu oleks päris hea, peab veel maitsema, väikesed olid veel lehed.
Hobukastanil pidid Tartus juba esimesed õied olema, mis on ühed mu lemmikud lapsepõlvest. Meil veel lehekesed sirutavad ennast lahti aga hobukastani lehte veel ei maitsenud, lihtsalt ei tulnud meelde.
Tee peale ei ole jäänud ka ühtegi saart, ei tea mis tema erilistest mustadest pungadest on saanud, on lehed juba lahti. Meil on kohe suur saar kraavi ääres, kuid sealt igapäev mööda ei lähe.
Väga põnev see puude ja taimede maailm, nii vaatamiseks kui ka maitsmiseks.

noored vahtralehed on täitsa maitsvad

Tammelehed on mõnel puul olemas, mõnel veel mitte

Kastan

Kastanipuu

Kuusekasvud

Leedriõied

Toomingas õitseb

Lehisekäbi


Sissesõidutee Vaskna turismitallu

Võilillede õitseaeg

Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele Kivestmäelt 14.05.14

Vaade Suurele Munamäele 14.05.14

No comments:

Post a Comment