Saturday, December 26, 2020

Jõulu kohupiima korp
















 Jätkuvalt ilm ilus nagu jõulufilmis. Mägi, kus me eile koos perega kelgutasime, rajad olid kõik lume all ja külalised püüdsid paksus lumes uued rajad sisse sõita.

Täna oli toimekas päev. Peale hommikusööki külalistele tegin kaks tainast, ühe mitmevilja lihtsa saiataigna ja teise kohupiima korbi tegemiseks pärmitaigna. Ma olen selline kodukokk, kes eriti retsepti järgi ei tee, rohkem tunde järgi. Vahepeal vaatan retsepti ära ja siis teen ikka nagu tunne ütleb. Täna oli suur soov panna kohupiima sisse kookosehelbeid, kuid hoidsin ennast ikka tagasi, kuna esialgne soov oli teha traditsioonilisi või vanaaegseid ümaraid korpe, mida tegi minu ema ka lapsepõlves.

Käisin oma matkaringil ära, nautisin täiega lund, panin sauna puid ahju peale ja siis läksin mulgiputru ja korpe tegema. Miia, Merli ja Johann olid suusatamas. Merlil homme suusavõistlused Otepääl. Helena ja kadri olid matkamas ja hea on õuest tulla kui toit valmis. Minu arust said maitsvad ka ja peaaegu kõik söödi ära ka.

Helena ja Kadri käisid jääaugus talisuplust tegemas ja Johann ehitab ikka iglu, sõidab külalistele kelgurada ette ning söödab jäneseid.

Ahti lükkab lund oma hoovidest, samuti on suure tee peal sõitnud traktor meie teeotsa kinni sõitnud ja see tuleb lahti lükata, pluss igapäevane kütmine. 

Talv on tore, homseni!

No comments:

Post a Comment